Пловдив е номиниран за Най-добра европейска дестинация за 2022 г.

...
Пловдив е номиниран за Най-добра европейска дестинация за 2022 г.
Коментари Харесай

Пловдив се състезава за най-добра европейска дестинация за 2022 г.

Пловдив е номиниран за " Най-добра европейска дестинация " за 2022 година наред с още 19 европейски града и райони като Рим, Виена, Лондон, Прага, Атина и Истанбул.

European Best Destinations, както е името на състезанието на британски, е ранглиста, в която се сортират европейски градове с богато културно-историческо завещание, качество на живот и резистентност. Тази година тя се организира за 13-и път. Организатор е един от водещите европейски уеб сайтове за туризъм -.

Градът под тепетата е единственият български град, който взе участие тази година в състезанието. В уеб страницата на самата община кметът Здравко Димитров е споделил, че: " Тази номинация е самопризнание за напъните, които локалната власт и туристическият бранш поставят в одобряването на Пловдив като туристическа дестинация. Това е и една опция да насочим фокуса на интернационалната общност освен към града ни, само че и към България ".

Победителят ще бъде определен посредством гласоподаване в интернет, което започва на 20 януари и ще продължи до 10 февруари 2022 година Всеки може да взе участие в, без значение от местоположението си. Единственото ограничаване е, че може да се гласоподава наново едвам след 7 дни от първото такова.
Реклама
Пловдив се състезава с изключение на с огромни европейски столици и с испанския град Марбея, гръцкия остров Крит, немския район Бавария, белгийския град Льовен, френския Амиен, финландския град Лахти, австрийския Грац, нидерландския Неймеген, швейцарския Люцерн, италианското крайбрежие на Амалфи, словенската столица Любляна, румънския крайграничен Орадея и ирландския Клоунакилти.
Какво е European Best Destinations?
Това е най-големият уебсайт, основан за промотиране на културата и туризма в Европа. Мрежата на EBD се състои и работи в партньорство с над 350 европейски туристически офиса, дружно с които промотира над 400 туристически местоположения в Европа. Аудиторията, до която доближава, е над 6 милиона души, които търсят място в Европа, до което да пътуват.
" Пловдив - в класацията за " Най-добра туристическа дестинация в Европа "! Подкрепям с две ръце и чиста съвест. Гласуването лишава минута. Хайде по едно приятелско рамо за обичания град? " Стефан Вълдобрев
Според кмета на един от огромните спечелили досега - Порто (избиран преди всичко през 2012 година, 2014 година и 2017 г.), Руи Морейра, с помощта на самодейността EBD градът му съвсем е удвоил посетителите си по въздух като от 6.9 млн. те са достигнали над 12 млн. души.
Старият град е една от атракциите на града, която притегля туристи Фотограф: Цветелина Белутова Реклама
Според Николас Мартин, изпълнителен директор-туризъм на френския град Бордо пък, след успеха му през 2015г., задграничните гости на летището в града са нарастнали с над 10%, а настаняванията в хотелите - с над 12%, след спечелването на купата.

По данни от уеб страницата на уредниците в миналогодишното гласоподаване са взели присъединяване над 600 хиляди туристи от над 190 страни по света. Почти 40% от гласувалите са от страни отвън Европа. Тогава за победител е определен португалският Брага, който изпреварва градове като Рим, Флоренция и Виена с гласовете на над 100 хиляди от гласувалите.
Позитиви от присъединяване в състезанието
Включването в туристически конкурс от сходен мащаб с изключение на самопризнание за българския град е и позициониране като туристическа дестинация, която е в положение да се съревновава с общопризнати туристически " колоси ".Това не е първото присъединяване на Пловдив в състезанието. През 2016 година градът под тепетата се подреди на трето място след хърватския град Задар и гръцката столица Атина. Тогава зад Пловдив останаха извънредно атрактивни дестинации като португалските Азорски острови, френската столица Париж, испанския Барселона, чешката столица Прага и даже столицата на Англия Лондон.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Градове
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР