Пловдив е на второ място в страната по градски туризъм.

...
Пловдив е на второ място в страната по градски туризъм.
Коментари Харесай

Пловдив е втори по развитие на градския туризъм след Русе

Пловдив е на второ място в страната по градски туризъм. Това регистрира Единна система за туристическа информация за интервал.
Прочетете още
Най-голямо покачване на туристопотока  в обичайните градски дестинации отбелязва Русе с малко над 19 % туристи през предходната година, съпоставено с 2022-ра. Пловдив е посрещнал със 17,5 % повече туристи. След това се подреждат Велико Търново, Плевен, Варна, София и Бургас.

Смолян и Чепеларе  регистрират растеж от 10 % при туристическите регистрации в в общините с развъртян ски туризъм  за интервала от началото на декември до края на януари и са на трета позиция. Най-посещавана от зимните курорти е  община Банско, следвана от Самоков.

През този зимен сезон се регистрира сериозен растеж на италианските туристи у нас – над 30 %, толкоз е и нарастването при турските туристи през януари. Наполовина по-малко е нарастването при туристите от Северна Македония в края на предишното и началот на тази година, оповестиха от Минитерството на туризма.

През 2023-та година има най-вече регистрации на български туристи – над 5 милиона. Следват посетителите от Румъния, Полша, Германия и Англия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР