Пловдив е класиран за четвъртата най-добра европейска дестинация в годишната

...
Пловдив е класиран за четвъртата най-добра европейска дестинация в годишната
Коментари Харесай

Пловдив е четвъртата най-добра европейска дестинация за 2022 г.

Пловдив е класиран за четвъртата най-хубава европейска дестинация в годишната ранглиста на  туристическият уебсайт European Best Destinations. Градът на тепетата изпревари такива известни места, като Атина, Виена, Истанбул и Прага. Той влезе в 20-те най-хубави дестинации в Европа в конкуренция с 400 оферти. Във вота са взели участие близо половин милион поданици на 182 страни. Припомняме, че Пловдив не за пръв път е номиниран за European Best Destinations. През 2016-а той се класира на 3. място след хърватския града Задар и гръцката столица Атина.

Любляна  е град за любопитни и авантюристичен души. Той е съкровищница от вълнуващи секрети и естествени дадености. Гордата зелена столица на Словения кани всички пътешественици, които копнеят за просвета, изкуство, занимания и за обширни зелени паркове, осигуряващи спокойна атмосфера. Първото ви посещаване несъмнено няма да е последното.

Марбея – столицата на Слънцето в Европа, притегля туристи, които търсят релакс, извършване на покупки, изискани хотели и заведения за хранене, голф и други спортове навън. Казано с две думи – за тези, които търсят грациозност и изтънченост. Благодарение на локалните управляващи Марбея повече от всеки път притегля цифрови номади, спортни запалянковци, гурмета, само че също по този начин и съществени компании и вложители. Марбея развива резистентен и виновен туризъм с доста високо качество и е образец за положителни практики на европейско равнище.

Амиен ще ви предложи едно неизмеримо странствуване по стъпките на Жул Верн. Ще се озовете в умерено леговище от канали и плаващи градини, ще откриете най-красивата и най-голямата катедрала във Франция  и ще се насладите на страхотна фамилна отмора. Идеално ситуиран в сърцето на триъгълника Париж-Лондон-Брюксел, Амиен е приет за четвъртия най-зелен град във Франция, който свети със своята зашеметяваща архитектура и естествено завещание. Амиен е източник на ентусиазъм за Жул Верн, когато се открива тук през 1871 година Известният създател оставя своя отпечатък в града – въздействието му е очевидно във всеки ъгъл на града.  

Пловдив е най-старият обитаем град в Европа и един от най-древните. Той е главен културен център на България и справедливо завоюва купата Европейска столица на културата 2019. Градът е дом на впечатляващи монументи на античността – спектакъл от 1. век, Римски стадион от 2. век, Античен конгрес и Одеон, прелестни мостри на късноримското мозаечно завещание, изложени в Епископската базилика на Филипопол и в Малката раннохристиянска базилика. Старият град на Пловдив – неповторимо украшение и културен феномен, който очарова с красивите си и богато украсени възрожденски къщи. Пловдив е градът, в който хилядолетната история, просвета и завещание са в естетика. Древен и безконечен, артистичен и съвременен, вселенски и сантиментален, този град е толкоз вълнуващ и цялостен с живот. Той е и най-гласуваната българска дестинация  от основаването на класацията през 2009 г. 

Льовен е изящен град в сърцето на Белгия, идеална дестинация за вълнуваща целогодишна градска отмора с вашите другари или семейство. Освен това е доста елементарно наличен и всичко се намира на пешеходно или велосипедно разстояние. Университетският град е дом на студенти от 157 националности. Когато сте в Льовен, няма по какъв начин да не откриете, че сте в страната на шоколада, бирата и гастрономията. Непременно посетете някое уютно кафене или обаятелен ресторант. Градът се слави със световноизвестната пивоварна Stella Artois от 1366 година

6. Орадя, Румъния

7. Лондон, Англия

8. Неймеген, Холандия

9. Регион Лахти, Финландия

10. Истанбул, Турция

11. Крайбрежие на Амалфи, Италия

12. Прага, Чехия

13. Рим, Италия

14. Бавария, Германия

15. Атина, Гърция

16. Клонакилти, Ирландия

17. Виена, Австрия

18. Люцерн, Швейцария

19. Грац, Австрия

20. Крит, Гърция
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР