Пловдив днес се гласува за кмет на община и за

...
Пловдив днес се гласува за кмет на община и за
Коментари Харесай

Председател на СИК в Пловдив се оказа неподготвен за поста

Пловдив през днешния ден се гласоподава за кмет на община и за шестима районни кметове. Вторият тур ще се запомни с рекордно ниската изборна интензивност и с голям брой размени в секционните комисии.
На предходните избори един от ръководителите на секционни комисии се оказа необразован. Днес имахме различен чудноват случай – ръководител на СИК не знаеше за какво е назначен и се оказа, че заел поста щеш не щеш.
След първия тур ръководителя на секцията се отказал от поста и на негово място в петък е назначен 83 годишният Васил Василев. Според неговия заместител обаче, още до момента в който подготвяли изборните документи, станало ясно, че ще има проблем. “И индивида споделя – к’ви документи, той не знае защо става въпрос въобще и ми споделя „ Аз не желая да съм ръководител чисто и просто – споделиха ми да бъда ръководител “. Тогава аз се обаждам в ОИК и ОИК споделят: „ Вие не може да казвате тъй че той е незапознат “.
Председателят на 73-та секция обаче самичък признава, че не е минал образование и не знае какви са отговорностите му.
„ Аз не съм бил на уроци и не ги разбирам нещата, не съм наясно. Аз бях на предните избори като член, не знам разпоредбите, тя сподели, че всичко ще поеме, край, толкоз “, сподели Васил Василев – ръководител на СИК. “След като те споделиха че би трябвало да го поема този човек от ОИК, аз съм поела и му споделих – вие ще си седите тук за ще ви поема и взимам цялата организация върху плещите си, това е “, съобщи Росица Лекова – зам.председател на СИК.
От партията, излъчила ръководителя, обясниха, че няма нарушаване, тъй като Василев е назначен сред двата тура, а образованията на СИК-овете се организират още преди първи тур. И че почитат опита и личността на всеки, без значение от неговата възраст.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР