Пловдив. Да ни е честит празникът, българи. На днешния ден

...
Пловдив. Да ни е честит празникът, българи. На днешния ден
Коментари Харесай

Пловдивските депутати на левицата участваха в общоградските чествания на националния празник

Пловдив. Да ни е цветущ празникът, българи. На днешния ден България възкръсна, сподели националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Иво Христов пред паметника на Цар Освободител в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Той и пловдивските депутати от левицата - Теодора Халачева, доцент Георги Йорданов, Димитър Георгиев и Георги Търновалийски се включиха в градските тържества във връзка 140 години от Освобождението на България от турско иго.
Проф. Иво Христов посочи, че за възкръсването си България е платила с кръв, премеждия и петвековни унижения. „ Винаги би трябвало да помним, че България възкръсна като Лазар от гроба, тъй като се появи Христос от Север. Ако не бяха те - руснаците, нас в този момент нямаше да ни има ”, уточни националният представител. Теодора Халачева добави, че българската признателност към освободителите е откровена и достоверна. „ Това проличава от хората, които са през днешния ден тук пред паметника на Цар Освободител. Толкова доста пловдивчани, фамилии с деца, младежи, понесли български трикольор, развели съветски байрак. Този дух и това наличие са вълнуващи. Трети март е реликва, дано помни и пазим историята ”, прикани най-младата парламентаристка. „ Днес тук и по всички бойни полета, всеки камък нашепва за саможертвата на падналите за свободата, а вятърът носи от урва на урва имената на хилядите съветски солдати и български опълченци ”, сподели националният представител Георги Търновалийски и акцентира, че Трети март е ден за историческа памет и празник на българското възкресение. „ Да сведем глави пред тези, които починаха за нас и ни завещаха свободата ”, прикани и доцент Георги Йорданов. По думите му нашата задача е да следваме техните завещания, ръководейки се от любовта и дълга към Отечеството.
След формалната гала на „ Бунарджика ”, народните представители и общинските съветници Десислава Йорданова и доцент Ангел Иванов поставиха цветя на Паметника на опълченците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР