Пловдив Баскет спечели бронзовите медали от първенството на „Б“ група

...
Пловдив Баскет спечели бронзовите медали от първенството на „Б“ група
Коментари Харесай

Пловдив Баскет с бронз от Б група на ББЛ-юг

" Пловдив Баскет " завоюва бронзовите медали от шампионата на „ Б “ група на Българска баскетболна лига-юг, откакто победи във финала ямболския отбор на " Вербовъчна разработка Олимпия " с 82:74.

Иначе първенец е отборът на Хасково, който се наложи в мача за купата над „ Ямбол Б “ със 77:74.

Финалът се игра в луксозната зала в Перущица и мина през няколко обрата. На полувремето резултатът беше 39:30 за Хасково. След почивката играчите на Ямбол обърнаха резултата, само че в последната четвърт хасковлии постановиха волята си за крайния триумф и купата в шампионата.

Динко Христов завоюва МВП на финала с 25 точки и 5 битки. Виктор Колянов добави 22 т., а Ивайло Тонев приключи с 16. За Ямбол Евгени Иванов означи 18 точки, Златомир Дончев наниза 15, а Георги Герганов добави 16, само че това се оказа незадоволително за триумф на финала. Хасково завоюва макар отсъствието на играещия треньор Янко Желев и към този момент доби право да се състезава в А група на ББЛ за сезон 2021/2022 година

На 4, 5 и 6 юни зала “Дружба” в град Хасково ще е хазаин на финалната осмица и от ББЛ оповестиха, че мощно се надяват да бъде позволен достъпът на аудитория в залата, с цел да стане един страховит празник.



Снимки: ББЛ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР