Пловдив. 16-годишен ученик от елитна гимназия е стрелял по стъклата

...
Пловдив. 16-годишен ученик от елитна гимназия е стрелял по стъклата
Коментари Харесай

16-годишен ученик от елитна гимназия е стрелял по стъклата на автобусите в Пловдив, обявиха от прокуратурата

Пловдив. 16-годишен възпитаник от елитна гимназия е стрелял по стъклата на рейсовете в региона на Тунела в събота вечер, заяви пред публицисти районният прокурор Чавдар Грошев, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Това се е случило към 18 часа с въздушно оръжие, от разстояние към 20 метра. Образувано е досъдебно произвеждане по случая. Ученикът е арестуван за 24 часа, ще се преценя за обвиняването и за мярката му за неотклонение.Това,което открито досега е, че същата вечер в региона на Античния спектакъл са се събрали четири лица,тях извадило оръжието, за да покаже какъв брой далеко стреля. Момчето произвело 10 изстрела по движещи се моторни транспортни средства, като три от съчмите попадат върху стъкла на градски рейсове. Щетата се дефинира за към 800 до 1000 лв.. Няма ранени пасажери.

Преди това други две от момчетата стреляли по кенчета, заложени от тях. Тъй като няколко пъти се трансформира версията на арестуваното лице, към момента не е открито по какъв начин са се сдобили с оръжието и кой е притежателят му. В една от версиите момчето споделя, че въздушният револвер е закупен от магазин с непозната персонална карта.
Момчетата не са били използвали алкохол и други субстанции.

Оперативно-издирвателните дейности на полицията и прокуратура не престават интензивно за определяне на детайлностите.

" В Района прокуратура в Пловдив сме мощно обезпокоени от зачестилите в последно време прояви на малолетни и малолетни ", заяви прокурор Атанас Илиев. „ Наскоро имахме случай, когато 10-годишни деца слагаха камъчета на линията, с цел да видят какво ще стане. Ще създадем всичко допустимо това да не се трансформира в наклонност, защото е плашещо! “, сподели Илиев и прикани родителите да бъдат деликатни и да възпитават децата си и да не оставят това на полицията и прокуратурата.

Прокурор Илиев подсети на родителите да бъдат изключително деликатни и да упражняват надзор над децата си и в този момент, по време на коледните и новогодишни празници, с цел да няма нелепи произшествия с пиратки и пиротехнически средства. „ Нека подрастващите знаят, че една на тип почтена детска игра може да докара до редица беди в бъдеще и дано не си мислят, че няма да бъдат разкрити!, сподели още Атанас Илиев.

Районният прокурор Чавдар Грошев също моли да се прокламира в обществото, че боравенето с такива револвери води до огромни рискове. Това е една доста рискова игра и може да докара до непоправими последствия.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР