Площадът в Камено да носи името на Васил Левски, предложи

...
Площадът в Камено да носи името на Васил Левски, предложи
Коментари Харесай

Площадът на Камено ще се носи името на Левски

Площадът в Камено да носи името на Васил Левски, предложи кметът на общината Жельо Вардунски. Днес беше оповестена и публичната поръчка за избор на реализатор на плана за ремонт на пространството в центъра на града. 1,230 млн. лв. отпусна страната на Камено, с цел да обнови и реконструира площада.

Идеята е дребният парк и площадът да се трансфорат в едно красиво място, изясни Вардунски. Там ще се построи сцена за концерти. Ще бъдат възобновени плочките на площада, а мястото ще се укрепи. На последната сесия на локалния парламент беше препоръчано една от улиците в града да носи името на Апостола. " В момента имаме една доста дребна уличка с две-три къщи, само че на Левски му приляга нещо по-мащабно ", разяснява кметът, представен gramofona.com.

На съвещанието съветниците се сплотиха и към концепцията пред постройката на Общината да бъде построен монумент на Левски. Местната администрация към този момент е почнала работа по плана, само че предварителната концепция беше монументът да се намира в парка.

" Пред Общината мястото е доста по-подходящо. Всеки, който влиза или излиза от постройката ще го вижда и ще си спомня за заветите на Апостола ", поддържа сътрудниците си от локалния парламент Жельо Вардунски.

Ако процедурата по желание на реализатор за ремонта на площада завърши без обжалвания, още в края на лятото жителите на Камено ще се радват на новия си площад.

" На 6-ти септември е годишнината от оповестяването на Камено за град. Ще можем да посрещнем празника с нов площад, който да носи името на Апостола и негов монумент ", разяснява още Жельо Вардунски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР