Площадът пред паметника на Свободата в Русе се изпълни с

...
Площадът пред паметника на Свободата в Русе се изпълни с
Коментари Харесай

Русе празнува 144 години от Освобождението на България

Площадът пред паметника на Свободата в Русе се извърши с десетки русенци и посетители на града за честването на 144-ата годишнина от Освобождението на България. Празникът стартира с шествие на учениците по централната градска улица, които носеха 80-метров народен трикольор.

В 11 часа тържеството за 3 март стартира с тържествени маршове, изпълнени от Общинския духов оркестър. Церемонията продължи с приемане на почетния часовой.

Русенски свещеници отслужиха заупокойна молитва в памет на падналите бойци и опълченци за свободата на България. Граждани и представители на разнообразни организации сервираха венци и цветя през паметника на Свободата.





На този ден би трябвало да сме единни и признателни на героите, паднала за нашата независимост, споделиха русенци, тъй като свободата е най-ценното, което може да има един човек и един народ.





От община Русе раздадоха на хората, участвали на тържеството значки, особено направени за празника с присъединяване на деца от центъра за деца със специфични потребности.



Празникът продължи с празнична „ Хоротека “ на площад „ Свобода “. Тази вечер от 18 часа в Доходното здание от Общинския детски център за просвета и изкуство ще изнесат концерт-спектакъл „ От епохи за епохи “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР