Площад Света Неделя в центъра на София се превръща в

...
Площад Света Неделя в центъра на София се превръща в
Коментари Харесай

Площад Света Неделя в София става пешеходна зона

П лощад " Света Неделя " в центъра на София се трансформира в пешеходна зона.

" Години наред едно от най-знаковите и натоварени с пешеходци градски пространства беше превърнато в разхвърлян паркинг. Най-накрая отваряме площада за пешеходците, тъй като прекомерно дълго хиляди бяха принудени да лавират сред коли и хлопащи плочки ", съобщи общинският консултант и водач на " Спаси София " Борис Бонев.

В момента се възвръща настилката, след което оградата ще бъде отстранена, а пешеходците ще могат да се движат по-удобно и безвредно. Допълнително ще бъдат сложени пейки и кашпи с дървета.

" От Спаси София неведнъж сме внасяли оферти и отчети до Общинския съвет, които без причини бяха отхвърляни от предходните ръководещи. Затова съм благополучен, че най-сетне вършим тази значима крачка напред. Даваме явен сигнал за посоката, в която ще се развива София, тъй като наред с построяването на инфраструктура в кварталите, желаеме да превърнем столицата в комфортен за живеене град ", споделя още Бонев, представен от пресцентъра на групировката.

Общинският консултант Стефан Спасов напомня, че отварянето на площада беше едно от предизборните обещания.

" На изборите стана ясно, че досегашният модел на ръководство към този момент не получава поддръжка от жителите. Радвам се, че имаме мандат да променим нашия град и към този момент работим в тази посока. За няколко седмици беше направен и координиран план, за което благодарим на администрацията. И това е единствено началото - готвим още редица планове, стояли на трупчета през годините, с цел да покажем, че фразата „ тук е по този начин “ остава в предишното ", безапелационен е Спасов.

Общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София споделят още, че е помислено и за транспортното обслужване на хотела, за което са оставени 7 места за паркиране, които се намират отвън площадното пространство и не пречат на пешеходците.

" От античността до през днешния ден, площад " Света Неделя " е сърцето на града. Наша цел е да върнем блясъка му с повсеместен ремонт, за който обаче са нужни няколко години. Затова, вместо да чакаме ремонт за милиони, взехме решение да действаме и да променим площада, прилагайки бързи и лесни за реализиране ограничения. Надявам се до седмица да можем да се поздравим с завършил ремонт и уголемен площад ", добави Стефан Спасов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР