Площад Света Неделя“ става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на

...
Площад Света Неделя“ става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на
Коментари Харесай

Площад „Света Неделя“ става пешеходен. Как ще изглежда той?

Площад „ Света Неделя “ става пешеходна зона. Това заяви водачът на „ Спаси София “ и общински консултант от ПП-ДБ Борис Бонев във Facebook.

Предвижда се връзката сред булевардите „ Ал. Стамболийски ” и „ Т. Александров ” да стане пешеходна зона

Паркингът и една от оградите се отстраняват и пешеходците свободно и комфортно ще се придвижват по един от най-централните и натоварени площади в София. Когато завърши възобновяване на настилката и разширението на пешеходната зона, ще бъдат сложени и пейки и кашпи с дървета.

„ Години наред едно от най-знаковите и натоварени с пешеходци градски пространства беше превърнато в разхвърлян паркинг. Най-накрая отваряме площада за пешеходците, тъй като прекомерно дълго хиляди бяха принудени да лавират сред коли и хлопащи плочки. Най-накрая вършим тази значима крачка напред. Даваме явен сигнал за посоката, в която ще се развива София ”, съобщи Борис Бонев.

Снимка: iStock

По думите му планът е направен и координиран за няколко седмици. Готвят се още редица планове, стояли на трупчета през годините. 

Снимка: Гугъл maps

Очаква се до седмица ремонтът да завърши и площадът пред църквата „ Света Неделя “ да бъде уголемен.

На 28 и 29 ноември интернационалното жури ще ги оцени и класира

За транспортното обслужване на хотела наоколо са оставени 7 места за паркиране, които се намират отвън пространството на площада и не пречат на пешеходците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР