Плеймейкърът на Денвър Нъгетс Джамал Мъри вкара 37 точки, 23

...
Плеймейкърът на Денвър Нъгетс Джамал Мъри вкара 37 точки, 23
Коментари Харесай

Денвър с втора победа над Лейкърс

Плеймейкърът на Денвър Нъгетс Джамал Мъри вкара 37 точки, 23 от които в последната четвърт, за успеха със 108:103 над гостуващия Лос Анджелис Лейкърс във втория мач от финалната серия в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация. По този метод " буците " поведоха с 2:0 триумфа и се нуждаят от още два в оставащите пет мача, с цел да се класират за финала в Лигата за пръв път в своята история.

Нъгетс изоставаха с 11 точки в средата на третата четвърт, само че съумяха да създадат поврат и на собствен ред да поведат с 12 няколко минути преди края. Гостите от Лос Анджелис съумяха да стопят пасива си до единствено две точки след тройка на Остин Рийвс минута преди края на мача, само че с точни осъществявания на Мъри от наказателната линия домакините подпечатаха успеха си.

Към 37-те си точки Мъри добави 10 битки, пет асистенции и четири откраднати топки. Добър мач за спечелилите направи и Никола Йокич, който записа " трипъл-дабъл " 23 точки, 17 битки и 12 асистенции. Сърбинът обаче стреля единствено 43 % от игра, нула % от тройката и не вкара нито една точка в последната четвърт на мача, когато нападението на отбора бе дирижирано напълно от съотборника му Мъри.

За Лейкърс Остин Рийвс и ЛеБрон Джеймс вкараха по 22 точки. Джеймс обаче направи няколко основни пропуща в последната четвърт, като не вкара при нито един от трите си опита от тройката, а един път пропусна и забивка, останал напълно самичък под коша на бърза офанзива. Руи Хачимура вкара 21 точки от пейката за " езерняците ", а Антъни Дейвис, който в предходния мач вкара 40 точки, в този момент остана с 18 и 14 битки.

Мач номер три от серията е в Лос Анджелис и ще се играе в нощта на 20 против 21 май.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР