Плеймейкърът на АСВЕЛ Вильорбан Дий Бост заяви, че кариерата му

...
Плеймейкърът на АСВЕЛ Вильорбан Дий Бост заяви, че кариерата му
Коментари Харесай

Дий Бост би се завърнал в националния отбор единствено заради Везенков

Плеймейкърът на АСВЕЛ Вильорбан Дий Бост съобщи, че кариерата му в националния тим на България най-вероятно е завършила. Както е известно, от няколко месеца насам американецът с български паспорт се състезава за френския първенец, който се подвизава в Евролигата. 

" Завръщане в националния тим несъмнено беше алтернатива, само че тъкмо тогава се случи прехвърлянето ми от Галатасарай в АСВЕЛ. При състояние, че в този момент съм част от френския тим, то най-вероятно кариерата ми в националния тим е завършила. Няма да мога да се състезавам за България поради " войната " сред ФИБА и Евролигата. На 33 години съм и имам контракт за още една година с АСВЕЛ. Сега просто ще би трябвало да акцентира върху физическото си положение ", съобщи Бост в изявление за BasketNews. 

Федерацията реагира бързо и съумя да натурализира още двама американски състезатели, които да наследят Бост. Става въпрос за към този момент дебютиралия с отбора Коди Милър-Макинтайър, както и със звездата на ЦСКА Брандън Йънг. Бост обаче би се завърнал в националния тим, единствено в случай че един човек има потребност от неговата поддръжка - Александър Везенков. 

" Със Саша постоянно държим връзка. Ако той има значим мач с националния тим и се нуждае от моята помощ, ще бъда там. За последно обаче той ми беше споделил, че известно време няма да играе с представителния отбор. Той е кадърен собственоръчно да направи тима си конкуретоспособен, само че му би трябвало и малко помощ. Видяхме какво направи на ЕвроБаскет. Ако се завърне в отбора, мога да му оказа помощ, според от това дали ще имам опция ", съобщи Бост.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР