Плевнелиев: При коалиция с ГЕРБ ПП можеха да имат свой

...
Плевнелиев: При коалиция с ГЕРБ ПП можеха да имат свой
Коментари Харесай

Плевнелиев: При коалиция с ГЕРБ ПП можеха да имат свой премиер, а Гешев да не е главен прокурор


Плевнелиев: При коалиция с ГЕРБ Политическа партия можеха да имат собствен министър председател, а Гешев да не е основен прокурор. Радев е популист, той се бори за рейтинг, подготвен е да сменя позициите си, добави президентът (2012-2017).
„ Ударихме се в една стена на липса на
обикновена логичност за политическо деяние. Новото потомство български политици по някакъв метод не ни схващат и работят по напълно различен метод. Вие имате едни опорни точки, това е тази стена, за която приказвам. Еманация на всичко това бяха дейностите на „ Продължаваме промяната “. Демократична България бяха по-склонни на диалог, само че споделяха –
в случай че Политическа партия не създадат крачка, ние не можем.
А в основата на основаването на Политическа партия е вградена омразата и опълчването против ГЕРБ. Изпаднахме в обстановката, в която нямаше решение. Казваме на всички – изпускаме последния трен за еврозоната, в случай че не влезем, страната изпада. Ставаме бананова република… “Шенген, правосъдната промяна – желаете ли ги? “ – „ Да! “ – „ Дайте да ги създадем! “ – „ Ама не може с ГЕРБ.
Никога и нищо с ГЕРБ “.
Това сподели президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) в студиото на „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия във връзка неуспеха на контактната група за сформиране на ново държавно управление, която оглави дружно със Соломон Паси.

„ Бившият министър председател Борисов ни
даде цялостен картбланш за деяние с думите
– „ вие със Соломон Паси, сте знак на евроатлантическите полезности, които изповядваме, нямаме и искания кой ще бъде министър ръководител. Ако „ Промяната “ са желали министър председател, можеха да го получат. Разбира се, че Иван Гешев нямаше да е основен прокурор. Щяха да получат всичко – имаше конституционно болшинство “, добави той.
„ Президентът Радев е популист,
той се бори за рейтинг, подготвен е да сменя позициите си “, добави Плевнелиев.

„ Виждате, че аз съм най-големият критик на Радев към този момент 6 години. ГЕРБ в никакъв случай няма да не помнят какво им аргументи президентът. Когато на Политическа партия им изнася – го подлагат на критика, когато не – си мълчат. Аз си изяснявам това със зависимости, които са се случили някъде там през 2020 година “, съобщи той.
Според Плевнелиев Радев дължи опрощение
на българския народ, тъй като явно е имал неверна преценка във връзка с Политическа партия. „ Кога беше прав – когато им сподели, че ще изчегъртват, или когато ги назова шарлатани? Очевидно Радев е решил неверно “, сподели президентът.
„ Заприличваме на латиноамериканска страна,
и в случай че не влезем 2024 година в еврозоната, ние ще останем в периферията като бананова република “, сподели Плевнелиев. Според него институцията на служебното държавно управление би трябвало да се отстрани.

„ Това е нездравословен институт, който къса институционалната нишка в страната и от тази позиция имате резултата на изчегъртване на всеки три месеца “, счита Плевнелиев.
„ За мен най-великият филм е „ Галактически войни “
(Star Wars). Там Дарт Вейдър споделяше на Анакин: „ Използвай гнева си, използвай гнева си “, сподели още Росен Плевнелиев и направи паралел сред сюжета на филмовата поредност и политическата конюнктура у нас.
„ Нека да се стегнем и по тази причина толкоз доста ме боли
– тъй като изпускаме последния трен на единството по три неща, за които не трябва повече да се караме. А за всичко останало, правете каквото си желаете със своите пропагандни машини. А тези три неща са положителното име и известност на България, конституцията да се надгражда, а не да се изнасилва и третото най-важно нещо – Европейски Съюз и интеграцията. Така, както дедите ни и Апостола на свободата са ни споделили – бъдете равни на другите европейски нации, затова – влезте в еврозоната и Шенген. Представете си вид,
в който Румъния влезе в Шенген, а ние не.
Ето това е геополитическа изолираност – като някакъв буфер, през който влизат мигранти и затворени откъм Дунава. Дотам сме! “, сподели Плевнелиев.

Според Росен Плевнелиев думата на 2022 е „ разделяне “: „ Изминава година на тежко разделяне и политическо опълчване, в която хората, където и да са в България, споделят „ Нямаме път, нямаме посока! “. Една година, в която България изглеждаше като мрачен балкански индивид, като бананова република с липса на воля да решим най-важната от всички рецесии – политическата “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР