Плевенските сърдечни хирурзи извършиха уникална за световната медицинска практика операция,

...
Плевенските сърдечни хирурзи извършиха уникална за световната медицинска практика операция,
Коментари Харесай

Плевенски лекари извършиха уникална сърдечна операция

Плевенските сърдечни хирурзи направиха неповторима за международната здравна процедура интервенция, съобщи Българска национална телевизия.

34-годишният пациен т Филип Узунов е роден с тежък недостатък на сърцето , само че не е опериран като дете, а едвам в този момент. Животът му е бил изпълнен със боязън, ограничавания и чести престои в лечебни заведения. Интервенцията е сполучлива, а Филип към този момент се усеща нов човек.
Случаят е извънреден, тъй като пациентите с сходен проблем рядко доживяват зрелост.

" Вечер не мога да заспя от боязън, че може и да не се събудя. Защото съм доста осведомен с моето положение и си знам, че ми е тежък казусът. Като моя единствено съм чел в интернет, които... няма живи на моите години. " - спомня си пациентът времето преди интервенцията.

През ноември предходната година Филип е срещнал своя ангел-спасител, както към този момент назовава кардиохирурга проф. Владимир Данов.

Доверил му се, преодолявайки дългогодишния си боязън от интервенция.

При интервенцията е направена тотална промяна на комбинирания сърдечен недостатък, като по едно и също време с това е вградена биологична клапа.

" Преживелите с този тип или вид присъщ сърдечен недостатък са единствено от 6 до 3 % над 30 години . Направихме му интервенцията в цялостен размер и, както виждате, той наподобява месец и четири дни по-късно в едно доста положително общо положение. " - разяснява кардиохирургът проф. доктор Владимир Данов.

" Чувствам се като че ли, че в никакъв случай не съм бил болен . Нов свят, нов живот - всичко ми е ново. " - споделя Филип Узунов.

Според проф. Данов до три месеца Филип ще се възвърне изцяло и ще има пълностоен живот. Плевенчанинът към този момент мечтае за работа и спокойни дни без боязън от заболяването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР