Плевенската панорама отвори отново врати днес и ще работи без

...
Плевенската панорама отвори отново врати днес и ще работи без
Коментари Харесай

Плевенската панорама отвори отново врати днес и ще работи без почивни дни

Плевенската гледка отвори още веднъж порти през днешния ден и ще работи без почивни дни. Това заяви за Българска телеграфна агенция Емилия Зорнишка - шеф на Регионалния военноисторически музей, който поддържа паметника.

Панорама "Плевенска епопея 1877 " бе затваряна в разнообразни интервали през миналата 2020 година поради коронакризата, само че от през днешния ден е основана организация да приема гости непрекъснато, разясни шефът. Приет е логаритъм, който се извършва за разчистване на обекта и използване на всички противоепидемични ограничения.

Групите от гости влизат на 15 минути и се поемат от разнообразни екскурзоводи. Обектът се преглежда от 6-7 души, събрани дружно. Паметникът е издигнат по този начин, че има еднопосочно придвижване, което се изисква и заради изискванията на пандемията. Коронакризата и затварянето на Плевенската гледка се е отразило много на броя на посетителите, само че все пак този исторически монумент си остава най-посещаваният в Плевен, разяснява Емилия Зорнишка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР