Плевен. Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов награди днес победителите

...
Плевен. Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов награди днес победителите
Коментари Харесай

Плевен: Заместник-министър проф. Николай Проданов награди победителите в първия турнир по стрелба на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“

Плевен. Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов награди през днешния ден спечелилите в първия шампионат по пукотевица с револвер сред чиновниците от пандизите в страната. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . В Стрелковия комплекс на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) до пандиза в Плевен чиновниците от системата мериха сили в три категории – самостоятелно присъединяване за дами и за мъже, както и отборно смесено присъединяване.
„ С сходни начинания, които дават опция на чиновниците да се включват в акции за поощряване на спортните действия, се лимитират негативните последствия от въздействието на работната среда и се подтиква физическото им образование “, съобщи заместник-министър проф. Проданов и добави, че Министерството на правораздаването и Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ ще продължат да поставят целенасочени старания в тази тенденция, тъй като спортът оказва директно въздействие освен на физическото, само че и на психическото здраве. По думите му това е от значително значение, поради естеството на ежедневните отговорности на състава на ГДИН.
Спортното мероприятието в Плевен мина под мотото „ Развитие и поощряване на спорта в териториалните поделения на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “.
Първият по рода си сходен шампионат по пукотевица носи името на Янко Янев – основен надзорник от Софийския затвор, който загуби живота си по отношение на осъществяване на служебните си отговорности.
В шампионата първо място измежду мъжете завоюва Русчо Русчев от пандиза в Пазарджик, а при дамите – колежката му от Софийски затвор Валентина Савова. В отборното класиране победиха чиновниците на пандиза в Пазарджик, следвани от сътрудниците си от Стара Загора и Варна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР