Плевен. В Районна прокуратура - Плевен се води досъдебно производство

...
Плевен. В Районна прокуратура - Плевен се води досъдебно производство
Коментари Харесай

Районна прокуратура - Плевен задържа за 72 часа извършител на въоръжен грабеж

Плевен. В Районна прокуратура - Плевен се води досъдебно произвеждане по отношение на осъществен въоръжен обир в село Горни Дъбник, Плевенска област. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново .

На 31.12.2021 година, към 06.05 часа, маскиран мъж лишил 115 лв. и 5 кутии цигари от притежател на магазин в село Горни Дъбник, обл. Плевенска, по отношение на който използвал заплашване с газ предупредителен револвер марка „ Ekol “, тиня. 9мм., с отстранена втулка.
В резултат на неотложно извършените издирвателни мероприятия и дейности по следствието е открит причинителят на действието – М.А.А. на 51 години. Същият не е осъждан и не е престъпно проявен.

В дома на М.А.А. е осъществено претършуване и изземване, при което са открити и конфискувани част от движимостите - три броя кутии цигари марка „ Ротманс голд “ и сумата от 10 лв., както и - газ предупредителен револвер марка „ Ekol “ тиня. 9 мм с отстранена втулка, пет патрона за газ предупредителен револвер, както и облеклата, с които е бил облечен по време на осъществяване на грабежа.

След привличането му в качеството на обвинено лице за закононарушение по член 198, ал.1 от Наказателен кодекс, с разпореждане на наблюдаващ прокурор, на 2 януари 2022 година, М.А.А. е арестуван за период до 72 часа, в чиито рамки прокуратурата ще внесе искане в Районен съд - Плевен за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура - Плевен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР