Плевен продължава да се бори с последиците от падналата градушкаВторо

...
Плевен продължава да се бори с последиците от падналата градушкаВторо
Коментари Харесай

Плевен продължава да се бори с последиците от падналата градушка

Плевен продължава да се бори с последствията от падналата градушка
Второ денонощие не престават дейностите на пожарникарите за превъзмогване на следствията на мощната стихия с градушка в Плевенско, оповестиха от полицията. Мобилизирани са всички сили с наличната техника за възобновяване на естествения живот и работа в публични и частни здания.

Само през  миналото денонощие са постъпили 22 сигнала, като всеки е бил посетен от избавителен екип. Служителите са правили огледи и отводнявания на асансьорни шахти, избени пространства и приземни етажи в Плевен и в село Ставерци. Отстранявали са паднали дървета и клони в регионалния град, в Долна Митрополия, както и на пътя Плевен-Ясен. Заради водата е станал пожар  в къща в село Обнова след късо съединяване в електрическото табло.

Гръмотевичната стихия и пороя връхлетяха Плевен в сряда вечерта. За 40 минути в града се е изсипал изобилен дъжд и градушка с размер на лешник. Имаше хора, които бяха блокирани по колите си покачилото се равнище на водата. По данни на локалната метеорологична работа в региона за малко време са паднали 38 литра на квадратен метър. Бурята засегна всички квартали на града. Сред най-сериозно потърпевшите беше центърът, който е в ниското и водата от кварталите наводни улиците там. Допълнително утежняване на обстановката беше и обстоятелството, че канализацията на Плевен е остаряла и и шахтите да не могат да поемат количеството вода.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР