„Плени нацията“: Мачът Австралия-Англия чупи рекорди за излъчване

...
Полуфиналът на Световната купа за жени между Матилдас и Лъвиците в
Коментари Харесай

Полуфиналът на Световната купа за жени между Матилдас и Лъвиците в Сидни счупи местните рекорди за излъчване, за да стане най-гледаната телевизионна програма в Австралия от 2001 г. насам, според австралийската телевизия Seven.

Около 11,15 милиона зрители в страната се включиха, за да гледат как Англия спря домакинството Австралия с 3-1 в сряда вечерта, за да стигне до финала на Световното първенство за жени, натрупвайки средна аудитория от 7,13 милиона на Seven и 7Plus.

Вътрешната телевизионна аудитория, отчетена за четвъртфиналната победа, е най-голямата в Австралия за всяко събитие след Олимпийските игри в Сидни 2000 г. Настоящата система за рейтинги е създадена през 2001 г.

Полуфиналното предаване беше значително по-мащабно от най-големите мачове за мъже в Австралийската футболна лига по правилата на Австралия и Националната лига по ръгби, които толкова често привличат най-много публика.

В това, което беше огромна промяна в спортното съзнание на австралийската публика, девет от 10 души, които гледаха комерсиална телевизия в сряда вечерта, гледаха как отборът на Сам Кер се изправя срещу действащите европейски шампиони.

Обхватът на аудиторията от 11,5 милиона и средна аудитория от 7,13 милиона, отчетена от безплатния телевизионен оператор, изключва платеното стрийминг и онези, които са се събрали в специални зони за фенове, където някои прекалено буйни веселяци пускат факли, и в кръчми и клубове в цялата страна.

Мачът беше посетен от публика от 75 784 души и също така счупи рекорда на страната за стрийминг събитие с 957 000 онлайн зрители.

„Понякак завладяхме нацията“, каза видимо унил Кер след мача.

„Подкрепата, която получихме, беше невероятна и ще направим всичко възможно през уикенда, за да им осигурим трето място.“

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР