Пленерът Хартията, който ще се състои в дните между 1-10

...
Пленерът Хартията, който ще се състои в дните между 1-10
Коментари Харесай

В Добрич отново организират пленер „Хартията“

Пленерът " Хартията ", който ще се състои в дните сред 1-10 септември в Добрич, още веднъж ще търси с гения на десетима художници трансформациите на материала, оповестяват от художествената изложба - основател на събитието.

Новата креативна среща идва след дълго спиране на традицията на пленери и изложения, отдадени на Хартията и нейните пластични качества. Галерията натрупва от 1995 година, когато е сложено началото на " Хартията ", богат фонд от концептуални произведения, триизмерни творби, съоръжения, основани от български и задгранични художници.

Предстоящото издание под наслова " Хартия и цвят " ще подчертава върху опциите на колажа, показват от художествената изложба. С поддръжката на Министерството на културата ще бъде отпечатан и азбучник на творбите от пленера.

За новия опит са поканени художниците Дона Стоянова, Красимира Дренска, Жени Адамова, Цветелина Максимова, Николина Джановска, Венета Велева, Веселин Дамянов-Вес, Кольо Мишев, Иван Велчев и Валери Чакалов. Ценители на изкуството ще могат да следят работата им онлайн в ателиетата на галерията. Във вечерните стратегии създателите ще описват за креативните си търсения, за участията си в интернационалните и национални конгреси. За децата ще бъде отворена Работилница за въображение, в която ще се научат да леят ръчно хартия и да редят колажи, допълват от културния институт.
Пленерът ще показа обща галерия, а художниците ще дарят новите си произведения на галерията за фонда " Други форми " за неконвенционално изкуство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР