Плаващият град в Южна Корея. Климатичните промени са налице по

...
Плаващият град в Южна Корея. Климатичните промени са налице по
Коментари Харесай

Плаващият град в Южна Корея

Плаващият град в Южна Корея. Климатичните промени са налице по целия свят. Πoвишaвaнeтo нa мopcĸoтo paвнищe зaплaшвa eлeĸтpoeнepгиятa в ĸpaйбpeжнитe гpaдчeтa, ĸaĸтo и тpaнcпopтнaтa инфpacтpyĸтypa. Други региони по света са застрашени от заличаване на редица значими аграрни култури.

Затова учени и видни бизнесмени от ден на ден възприемат концепцията за нов тип градове – плаващи.

Един сходен плаващ град към този момент е на път да изникне в Южна Корея. Най-големите софтуерни компании в страната стартират взаимен план за първия град в морето.

Проектът, наименуван “Oceanix Busan ”, ще бъде повдигнат край крайбрежията на град Пусан. Зад плана седят някои от най-големите компании в страната – “UN-Habitat ”, “Bjarke Ingels Group ”и SAMOO (Samsung Group).

Ако няма някакви непредвидени условия, специалистите чакат до 2023 година да бъдат положени основите на бъдещия морски град.

Предвиждат се три островни платформи да вършат директна връзка с град Пусан.

Предвидено е и разширение на мястото за още 20 острова с обща повърхност от 6,3 хектара. Основните квартали ще бъдат 3 на брой и с потенциал за над 12 000 поданици. Интересното е, че всеки от кварталите, като се изключи че ще бъде заселен, ще има и особено предопределение.

Първият квартал ще бъде жилищен, със специфични слънчеви панели, осигуряващи електричество. За втория квартал основателите плануват да се трансформира в проучвателен център, а третият ще предложи места за настаняване. Но не си мислете, че мястото ще се трансформира в бетонна “джунгла ”. Строителството ще бъде екологично, съвременно и в същото време комфортно. Основният материал ще бъде дървото, а на особено за задачата място ще бъде построена оранжерия за зеленчуци. Но какво е идеалният град на бъдещето, без мисъл за най-ценният запас – водата. Тя ще бъде употребена рационално, без ненужно разсипничество.

Плаващият град в Южна Корея

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР