Плаващ под малтийски флаг кораб, който е българска собственост, е

...
Плаващ под малтийски флаг кораб, който е българска собственост, е
Коментари Харесай

Край Йемен е пленен българският кораб „Руен“

Плаващ под малтийски байрак транспортен съд, който е българска благосъстоятелност, е бил взет на абордаж през днешния ден край остров Сокотра в Йемен. Това заяви английската компания за морска сигурност „ Амбри “ (Ambrey), съобщи Ройтерс.

Американският унищожител „ Мейсън “ се е притекъл на помощ на кораба

Риболовен транспортен съд, плаващ под ирански байрак в региона, е изключил сигнала си за идентификация шест часа преди случая наоколо до мястото, където корабът за насипни товари наподобява е излязъл отвън курса си, прецизира „ Амбри “.

Риболовният транспортен съд, плаващ под ирански байрак, преди този момент е бил в офшорната зона на Сомалия.

Корабът с двама българи на борда към момента продължава да е в плен на йеменските бунтовници

Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) също изпрати известие, в което се споделя, че е получила отчет за сигнал за злополучие от кораб, на който са се качили незнайни лица. Картата на UKMTO локализира случая покрай йеменския остров Сокотра.

Става въпрос за кораба „ Руен “ на Параходство Български морски флот (БМФ), сподели за bTV шефът на компанията Александър Калчев. На борда му има 8 българи. 

Все още в плен на хутите e корабът Galaxy Leader дружно с екипажа, в който има и двама българи. Плавателният съд  беше атакуван на 19 ноември  и сега е закотвен край крайбрежията на пристанище в Червено море. Хутите даже го  трансфораха в туристическа атракция .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР