Плаващ под малтийски флаг кораб, който е българска собственост, е

...
Плаващ под малтийски флаг кораб, който е българска собственост, е
Коментари Харесай

Кораб българска собственост е взет на абордаж край Йемен?

Плаващ под малтийски байрак транспортен съд, който е българска благосъстоятелност, е бил взет на абордаж през днешния ден след случай в Арабско море край крайбрежията на остров Сокотра в Йемен, заяви английската компания за морска сигурност " Амбри " (Ambrey), съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Риболовен транспортен съд, плаващ под ирански байрак в региона, е изключил сигнала си за идентификация шест часа преди случая наоколо до мястото, където корабът за насипни товари наподобява е излязъл отвън курса си, заяви " Амбри ".

" Риболовният транспортен съд, плаващ под ирански байрак, преди този момент е бил е бил в офшорната зона на Сомалия ", добави английската компания.

Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) също изпрати известие, в което се споделя, че е получила отчет за сигнал за злополучие от кораб, на който са се качили незнайни лица източно от Босасо, Сомалия. Картата на UKMTO локализира случая покрай йеменския остров Сокотра.

По-рано UKMTO и " Амбри " бяха изпратили къси информации, в които се споделя, че проверяват известия за случай, включващ транспортен съд, плаващ във водите край Йемен.

Това е следващият случай с транспортен съд, в който има българско присъединяване. Корабът " Галакси лийдър " с капитан и помощник-капитан българи бе високомерен от йеменските хуси предишния месец в Червено море и към момента няма ясна информация за ориста на екипажа.

Преди по-малко от месец транспортен съд на Съединени американски щати освободи различен високомерен в Аденския залив танкер, в чийто екипаж имаше и българи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР