Платформата WeChat, собственост на китайския технологичен гигант Tencent, започна да

...
Платформата WeChat, собственост на китайския технологичен гигант Tencent, започна да
Коментари Харесай

WeChat започна да внедрява в Китай технология за идентификация на хора по дланта на ръката

Платформата WeChat, благосъстоятелност на китайския софтуерен колос Tencent, стартира да внедрява технология за идентифициране на човек по дланта му. След свързване на акаунт в WeChat, потребителят просто би трябвало да държи дланта си над сканиращото устройство и системата ще може да го разпознае по редица признаци: отпечатък на дланта, местоположението на вените, придвижванията на ръцете и други характерности.

Разпознаването на човек по дланта работи при всякакво осветяване с консуматори на всяка възраст. Скенерите могат да се употребяват при качване в превоз, за заплащане на такси; при влизане в учебно заведение, работа или събитие; сканирането на дланта може да размени и членската карта, да вземем за пример във фитнеса. Технологията към този момент е сполучливо тествана в Шенжен, само че към момента не е необятно публикувана. Въпреки че има несъмнени вероятности: тя не приканва хората да допират някакви повърхности, което е значимо предвид на скорошното прекарване на пандемията.

Подобна технология се внедрява в Съединени американски щати и от Amazon – системата се назовава Amazon One, само че към момента среща социална опозиция. През март компанията разгласи, че се интересува от веригата заведения за хранене Panera Bread, където сканирането на дланта може да се употребява както за заплащане, по този начин и за вписване на точки в програмата за лоялни клиенти.

Сканирането на дланта има някои преимущества – да вземем за пример пред сканирането на лица: за разлика от лицата, хората не са склонни да разгласяват фотоси на дланите си в обществените мрежи, а козметични процедури на ръцете им се правят доста по-рядко. Броят на потребителите на платежната система WePay в Китай към този момент надвиши 900 милиона души – тя или малко по-малко известната AliPay работи в съвсем всеки магазин в страната. Биометричното безконтактно заплащане може да се трансформира в конкурентно преимущество.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР