Плътен кордон от полицаи опаса официалния вход на Народното събрание,

...
Плътен кордон от полицаи опаса официалния вход на Народното събрание,
Коментари Харесай

Опити за пробив в парламента, газ срещу тълпата, над 20 пострадали

Плътен кордон от служители на реда опаса формалния вход на Народното събрание, където депутатите заседават за първи ден в новата пленарна сесия, откакто част от протестиращите на няколко пъти се пробваха да нахлуят при народните представители.

Към 9 часа тълпата се опита да избута полицията, само че пристигнаха нови сили, които компактно застанаха пред входа на постройката.

Срещу служителите на реда и постройката на Народното събрание летят непрекъснато яйца, даже и картофи, минерална вода.

Напрежението се усили, откакто бяха пуснати и няколко димки. На митинга се чуват даже гърмежи.

Майките от " Системата ни убива ", които са част от митинга, пък застанаха в отбрана на силите на реда. Те направиха кордон пред самите служители на реда, с цел да ги пазят от митинга.

На стачкуващите се раздават специфични лепенки, които имитират пари с лика на премиера Бойко Борисов, а недоволните ги залепят върху щитовете на служителите на реда.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Двама са арестуваните - единият Росен Миленов, някогашен служитек на ДАНС, който се качи на полицейски автомобил.

Той взе участие в спонтанна акция на протестиращите да клатят колите на силите на реда, само че бе арестуван, по тази причина, че се качи върху една колите.

Втори човек е арестуван в региона на пл. " Независимост ", откакто при инспекция у него са открити неразрешени предмети.

Полицията даде ексклузивен брифинг, в който заяви, че има още арестувани, чийто брой по-късно ще бъде обявен. Ранени са над 20 души.

Около 10 часа напрежението ескалира мощно.

Един от протестиращите нанесе пестник на един от жандармеристите, само че до арест не се стигна, а единствено до препирня.

Бяха направени опити още веднъж да се пробие кордонът, стартира мощно люлеене на колите на Жандармерията, заградили входа на входа към депутатите.

Според клюки, опитът за ново навлизане в постройката е подбуден поради информация, че депутатите на ГЕРБ излизат от скришен излаз от Народното събрание. След това бе разпилян газ от страна на служителите на реда против тълпата.

Протестиращите лишават и пособията на служителите на реда. Някои взеха от тях палки, щитове.

Полицията още веднъж приканва жителите да запазят мирната форма на митинга и да не се поддават на провокации.

 Снимка: Столична дирекция на вътрешните работи

Днес пред Народно събрание, някогашния Партиен дом, където депутатите заседават в нова зала за първи път, има голям митинг. Той е разпилян към всички страни на постройката, измежду протестиращите има и доста представители от Варна, проведени от партия " Възраждане " с водач Костадин Костадинов.

Представителите на " Отровното трио " също са на митинга, има и свободни жители, пристигнали да търсят правдивост за родителите и децата си.

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР