Пластмасовите сламки и клечките за уши могат да бъдат забранени

...
Пластмасовите сламки и клечките за уши могат да бъдат забранени
Коментари Харесай

Великобритания готви забрана за пластмасовите сламки

Пластмасовите сламки и клечките за уши могат да бъдат неразрешени във Англия, като част от проект за ограничение на отпадъците от пластмаса. 8.5 милиарда пластмасови сламки годишно се изхвърлят на Острова, което замърсява океаните с минимум 150 млн. тона пластмаса.

Британското държавно управление обаче е твърдо решено да се оправи с казуса. Според премиера Тереза Мей пластмасовите боклуци са едно от най-големите екологични провокации за света, а Англия е международен водач в битката с тях.

Лондон прикани и страните от Британската общественост да се причислят към тази идея. По-рано тази година Шотландия разгласи възбрана на производството и продажбата на пластмасови клечки за уши.

Министърът на околната среда Майкъл Гоув също е гневен съперник на пластмасовите сламки, бъркалки и клечки за уши и даде обещание страната " да се отърве от тях ".

Обединеното кралство към този момент вкара такси за полиетиленови торбички, забрани продуктите, съдържащи пластмасови микрозърна и приготвя скица за връщане на пластмасови опаковки (кутийки, бутилки) за питиета.

Пластмасовите сламки ще бъдат неразрешени и на музикалните фестивали на Острова. Те ще отстранен и пластмасата за еднократна приложимост до 2021 година

8.5 милиарда сламки се изхвърлят годишно на Острова, което замърсява океаните с най-малко 150 млн. тона пластмаса
Източник: Friends of Earth

8.5 милиарда сламки се изхвърлят годишно на Острова, което замърсява океаните с най-малко 150 млн. тона пластмаса

Редица търговци на дребно, питейни заведения и заведения за хранене към този момент понижават използването на пластмаса, а възбраната за полиетиленови торбички ще разширена до всички търговци на дребно.

Лондон дава 61.4 млн. паунда за световни проучвания и за възстановяване на ръководството на отпадъците в разрастващите се страни.

Екологични организации приветстваха дейностите на английското държавно управление като " крачка напред ", призовавайки и други нерециклируеми " проблематични пластмаси " да бъдат неразрешени, а търговците на дребно да отстранен пластмасите за еднократна приложимост от личните си артикули.

" Единственото дълготрайно решение е цялостно прекъсване на всички, с изключение на най-важните пластмаси ", счита Джулиан Кърби от " Приятели на Земята ".

Друга водеща европейска страна - Франция към този момент направи стъпки в тази посока, забранявайки пластмасовите чаши и чинии, както и торбичките за еднократна приложимост. Белгия и Гърция също започнаха ограничения в тази тенденция.

Британски политици приканиха всички пластмасови боклуци, които могат да бъдат избегнати, да бъдат неразрешени до 2042 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР