Пластмасовите кутии определено не са най-здравословният начин да съхраняваме пресни

...
Пластмасовите кутии определено не са най-здравословният начин да съхраняваме пресни
Коментари Харесай

Как да спрем да изхвърляме храна

Пластмасовите кутии несъмнено не са най-здравословният метод да съхраняваме пресни артикули или сготвена храна. Но едни други кутии се оказват най-подходящото място за тях.

Стартъп компания от Чикаго притегли внимание ни със своето новаторско предложение - умни кутии, които ни алармират, когато храната в тях стартира да се скапва . Целта на Ovie Smarterware е ясна - да се предотврати доколкото е допустимо изхвърлянето на храна, което в международен мащаб и на годишна база е в в действителност големи размери.
 Снимка 412509

Контейнерите за хранителни артикули имат светлинни знаци, които се оцветяват в разнообразни цветове според от степента на прохлада на храната, която е в тях. Компанията предлага и щипки и обособени сензори , които можем да сложим върху разнообразни храни в хладилника и отвън него, с цел да следим положението им.

Всички те се свързват посредством безжичен интернет с телефона ни и с помощта на особено създадено приложение можем да разберем след какъв брой време храната ни няма да е годна за консумация.

Тези данни се създават въз основата на калкулации за какъв брой приблизително се скапват другите хранителни артикули. Така да вземем за пример ще знаем, че през днешния ден би трябвало да доядем броколите, с цел да не бъде на следващия ден прекомерно късно и да би трябвало да ги хвърлим, написа Daily Mail.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Yahoo (@yahoo) на Юни 2, 2018 в 5:40 PDT

Освен това, можем да следим какво имаме в хладилника си (ако всичко е оборудвано с датчиците), с цел да знаем и какво да купуваме и какво - не. Също по този начин, получаваме предписания с продуктите, които би трябвало да изядем предпочитано, с цел да можем в действителност да ги оползотворим, вместо да отидат на боклука.

Според основателя на Ovie, множеството хора не желаят да хвърлят храна, просто не знаят по какъв начин да ръководят запасите си и това разхищаване се трансформира във факт. По калкулации, свежи артикули на стойност над един трилион $ се разхищават всяка година, а всеки от нас изхвърля към 40% от храната, която купува . Май е време за смяна...
 Препечените филийки, картофите и може ли изгорялата храна да провокира рак
Могат ли препечените филийки да провокират рак

И къде е уловката

Все още не е ясно дали Ovie Smarterware ще доближи европейския пазар, само че сме сигурни, че сходни артикули занапред ще се появяват , тъй като изхвърлянето на храна става все по-наболял проблем в международен мащаб и е належащо всеки от нас да вземе нужните ограничения, с цел да се промени цялостната картина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР