Пластмасата, с която замърсяваме природата може да бъде намерена дори

...
Пластмасата, с която замърсяваме природата може да бъде намерена дори
Коментари Харесай

Боклуци от океаните, превърнати в изкуство

Пластмасата, с която замърсяваме природата може да бъде открита даже в организмите на риби и китове, само че в този момент намира място в изкуството. Разбира се, не като демонстрация на някаква естетска наслада, а за да се замислим.

 Манди Баркър е прекарала повече от 10 години, създавайки на морски парчета, с цел да увеличи осведомеността по отношение на замърсяването с пластмаса в Световния океан. 

" За първи път се въодушевих да стартира да фотографирам пластмасови парчета през 2009 година, когато забелязах, че локалният ми плаж наподобява повече на отпадък, в сравнение с естествен резерват ", споделя тя пред BBC.

Смята се, че повече от осем милиона тона пластмаса навлизат в Световния океан всяка година.

Отломките крият редица рискове за морските екосистеми - като усложнение или усвояване от морски създания.  " Първо снимам по-малките предмети, които мятам случайно на фона, последвани от междинни и по-големи части ", издава малко от работния си развой фотографката.

Работата на Баркър е била излагана по целия свят и е употребена за поясняване на университетски и научни проучвания върху пластмасовите боклуци. Наскоро тя бе поканена да приказва по тематиката на откриващата сесия на Европейски Съюз Greenweek 2021.

" Работейки с учени, мога да показва техните проучвания посредством изкуство - съвсем давайки на науката " образен глас " - с цел да притеглим хората да четат по въпроса ", споделя тя. 

Разгледайте галерията с фотографии на Манди Баркър и не забравяйте да напомняте на всеки да употребява избраните места за изхвърляне на пластмаса или най-малко в всеобщите контейнери за отпадък, само че в никакъв случай, в никакъв случай в природата.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР