Пластичните хирурзи призоваха за по-голяма информираност относно рисковете, свързани с

...
Пластичните хирурзи призоваха за по-голяма информираност относно рисковете, свързани с
Коментари Харесай

Липосукция остави 45-годишна жена с животозастрашаващ колапс на белия дроб

Пластичните хирурзи приканиха за по-голяма осведоменост по отношение на рисковете, свързани с процедурите по липосукция, откакто 45-годишна жена получи животозастрашаващ колапс на белия дроб вследствие на интервенцията.

Миналата година пациентката е била подложена на интервенция за премахване на мазнини в региона на корема и гърба и прекачване на част от тях в региона на седалището.

В рамките на 24 часа след процедурата обаче дамата стартира да изпитва болки в гърдите, извънредно учестено дишане и рисково интензивен сърдечен темп.

Скенерите демонстрират, че левият ѝ бял дроб е изцяло колабирал, което значи, че въздухът е излязъл от белия дроб, запълнил е пространството отвън него и е нарушил способността му да вдишва О2.

Лекуващите лекари от централната болница " Асир " в Саудитска Арабия разясняват, че точната причина за казуса е незнайна, само че е допустимо белият дроб да е бил продънен от инструментите, употребявани в горната част на тялото по време на премахването на мазнините.

Колапсът на белия дроб, прочут като пневмоторакс, е прочут риск от интервенция за липосукция, при която се нарушава тъканта в горната част на корема.

Проблемът обаче може да възникне " непринудено ", без явна причина.

Коментирайки случая, лекарите приканват другите лекари да " популяризират информация " за тази заплаха и " да се ангажират с повече регулации " - като прибавят, че смъртността при процедурите по липосукция е по-висока от тази при автомобилните произшествия.

 Източник: dailymail.co.uk

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР