Плащаш за винетка, а после искат да те глобят, че

...
Плащаш за винетка, а после искат да те глобят, че
Коментари Харесай

Семейство си купи винетка и получи глоба 10 минути по-късно

Плащаш за винетка, а след това желаят да те глобят, че си водач без годен документ. В сходна обстановка изпадна семейство от Ямбол, до момента в който се прибирало от Гърция. На границата хората си купили винетка, само че до момента в който бъде регистрирана в ТОЛ системата, мобилен екип снимал колата им. По-късно автомобилът на фамилията бил спиран на няколко пъти и им били желани по 70 лв. за нова винетка, оповестява Нова телевизия.

„ Минахме гръцката граница и на първото гише си купихме месечна електронна винетка на стойност 30 лева Качихме се в колата, прибрахме се сполучливо, само че след няколко дни брачният партньор ми още веднъж потегли на път и го стопираха. Заявиха му, че има санкция от 70 лева, тъй като е сниман 10 минути, откакто си е платил винетката”, изясни Стела Герганова.

Тя и брачният партньор й закупуват винетката на 28 юли на обяд. Според документа тя е годна от 28 юли в среднощ до 27 август.

„ Отдолу, с по-дребен шрифт написа, че винетката ще бъде дейна 30 минути след осъществяване на заплащането. Шрифтът е извънредно малък, мъгляв и не е емфатичен. Няма и информация на английски”, изясни пострадалата жена.

Пламен Герганов е спиран няколко пъти, като при всяка инспекция патрулите са го осведомявали, че има санкция от 70 лева, която би трябвало да заплати. Мъжът е информиран, че в случай че не заплати санкциите си, няма да може да премине границата.

От АПИ обяснили на фамилията, че е трябвало да престоят на пътя 30 минути, с цел да се задейства винетката. Проф. Олег Асенов, член на УС на АПИ, изясни, че е направена инспекция по случая.

„ Хората не са извършители и няма да бъдат глобени, тъй като те са постоянни консуматори на пътя. Има пункт на самото контролно-пропусквателен пункт, което би трябвало да задейства винетките на 5-тата минута. Този пункт е подложен и в случай че в границите на месец се откри нарушаване, той ще бъде затворен”, изясни той.

Проф. Асенов изясни, че е належащо техническо време от 5 минути за активация на винетките. А след Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата” първата камера е след 15 км. По закон пък винетките не са годни по отношение на географския час на закупуване, а по отношение на приключването на избраната дата от месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР