Плановете за въвеждане в експлоатация на новите ракети “Ангара се

...
Плановете за въвеждане в експлоатация на новите ракети “Ангара се
Коментари Харесай

Още проблеми с новите руски ракети Ангара: Роскосмос прекрати договора за строеж на стартова площадка на Восточний

Плановете за въвеждане в употреба на новите ракети “Ангара ” се сблъскаха с следващия проблем, заяви журналистът Анатолий Зак. Държавната галактическа организация Роскосмос е прекратила контракта с проблематичната компания ПСО Казан, която трябваше да построи площадката за ракети “Ангара ” на новия космодрум Восточний.

Поредната неприятна вест пристигна откакто преди броени дни министър председателят Дмитрий Медведев разкритикува протакането в съветския галактически бранш. “Спрете да бърборите къде ще летим през 2030 година. Нужно е да работим, по-малко да приказваме и повече да действаме ”, сподели той. Конкретно за проблемите на Восточний Медведев сподели, че от 19 планувани обекта, действително са издигнати единствено пет.

Според заместник-министър ръководителя Юрий Борисов, проблемите около прекратяването на контракта ще доведат до още две години отлагания. “Ангара ” няма да лети от Восточний преди 2021 година. Очакванията са за 2023-та година и не трябва да е по-късно, тъй като в това време ракетата ще е подготвена, само че няма да има място, откъдето да се изстрелва. Понастоящем има площадки за Ангара на космодрума Плесецк, само че те не са оборудвани за комерсиални полети. 

Модули за съветските ракети “Ангара ”. Снимка: Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР