Плановете за Турски поток“ могат да претърпят обрат, след като

...
Плановете за Турски поток“ могат да претърпят обрат, след като
Коментари Харесай

Възможен e обрат по Турски поток: саудитска компания оспори търга

Плановете за „ Турски поток “ могат да претърпят поврат, откакто саудитският консорциум „ Аркад “ апелира решението за своето декласиране. Жалбата е подадена пред Комисията по защита на конкуренцията (КЗК) на 6 юни, само че пробата й към момента не е наличен. Известно е обаче, че тя не съдържа искане за краткотрайно прекъсване на процедурата.

В края на май " Булгартрансгаз " декласира " Аркад " и пристъпи към подписване на контракт с втория претендент, позволен в публичната поръчка: консорциумът " Газово развиване и уголемение в България “, който включва италианските компании " Бонатти С.П.А. ", " Макс Щрайхер С.П.А. " и " Комплишънс дивелъпмънт С.А.Р.Л. " – клон България. Третата от тези компании е записана в България при започване на януари 2019 година, заяви „ Клуб Z ”. Неин представител е съветският жител Aндрей Владимирович Пархомчук, а компанията майка е записана в Люксембург.

Първоначално саудитската компания " Аркад " завоюва търга за строителството на газовото трасе, само че след това контракт с нея не беше подписан. Жалбата, подадена на 6 юни, слага под въпрос дали трасето би било готово до края на 2019 година, както е по проект. Предстои построяването на близо 500 км. газопроводна мрежа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР