Плановете на Унгария за внос и евентуално използване на руската

...
Плановете на Унгария за внос и евентуално използване на руската
Коментари Харесай

Брюксел хока Унгария за планирания внос на руската ваксина "Спутник V"

Плановете на Унгария за импорт и вероятно потребление на съветската ваксина против COVID-19 "Спутник V " пораждат опасения за сигурността и могат да навредят на доверието в евентуални ваксини. Това предизвести Европейската комисия, предават международните информационни организации.

Световните осведомителни организации означават, че въпросът отваря нов фронт в обтегнатите връзки сред Брюксел и Будапеща.

Очаква се нов конфликт, когато през днешния ден водачите на Европейски Съюз проведат видеоконференция, на която може да се прегледа избавителния К-19 проект и седемгодишния бюджет на Общността, които националистическите държавни управления на Унгария и Полша блокират, защото обуславят достъпа до пари със спазването на върховенството на закона.

Унгарските проекти за осъществяване на опити и вероятно произвеждане на съветската ваксина, невиждана стъпка за държава-членка на Европейски Съюз, допълват съществуващите търкания с Брюксел.

Запитан за тези проекти, представител на Комисията, изпълнителен шеф на Европейски Съюз, сподели:

Възниква въпросът дали държава-членка би желала да ползва на своите жители ваксина, която не е прегледана от Европейската организация по медикаментите (EMA).

Тук се срещат процесът на разрешаване и доверието към имунизацията. Ако нашите жители стартират да слагат под въпрос сигурността на дадена ваксина, в случай че тя не е минала през строга научна оценка, с цел да потвърди нейната сигурност и резултатност, ще бъде доста по-трудно да имунизират задоволителна част от популацията ".

Съгласно разпоредбите на Европейски Съюз, Sputnik V би трябвало да бъде позволен от EMA, преди да може да бъде пуснат на пазара във всяка страна от 27-членния блок.

Правителството на Орбан съобщи, че възнамерява да тества и лицензира Sputnik V и тази седмица ще стартира да внася дребен брой дози, които могат да доведат до по-голям импорт и всеобщо произвеждане в Унгария през идната година, в случай че изстрелът се окаже безвреден и ефикасен.

Руският държавен фонд за благосъстояние съобщи предходната седмица, че междинните резултати от изследванията демонстрират, че Sputnik V е 92% ефикасен при отбрана на хората от респираторно заболяване Covid-19 и страната се приготвя за всеобщи инокулации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР