Плановете на Министерството на труда и социалната политика са 500

...
Плановете на Министерството на труда и социалната политика са 500
Коментари Харесай

500 хил. българи ще придобият дигитални умения до средата на 2026 г.

Плановете на Министерството на труда и обществената политика са 500 000 безработни и заети българи да придобият цифрови умения доникъде на 2026 година с финансиране по Плана за възобновяване и резистентност. Това разгласи заместник-министърът на труда и обществената политика Емил Мингов. 

В рамките на плана общественото министерство ще създаде цифрова платформа и електронни запаси за осъществяване на онлайн курсове. Планирано е основаването на 760 цифрови клуба, които да разполагат и с съоръжение за онлайн образование на хора в неравностойно състояние.

Заместник-министър Мингов акцентира, че повишението на качеството на работната мощ, на цифровите умения на хората и засиленото потребление на цифровите технологии в процеса на образование са измежду главните цели на националната политика по заетостта. В тази връзка посредством Програма „ Развитие на човешките запаси 2021-2027 още 160 000 индивида ще получат характерни образования за придобиване на цифрови умения. Според заместник-министър Мингов, към 100 000 индивида, които имат цифрови умения, само че нямат документ, ще имат опция да ги сертифицират. 

Инвестирането в повишение на квалификацията и преквалификацията на работната мощ е основен приоритет, ориентиран към поощряване на приобщаващо възобновяване и подкрепяне на цифровия и екологичния преход.

Заместник-министър Емил Мингов показва, че Стратегията за корпоративна обществена отговорност, създадена от министерството, също има за цел да насърчи фирмите да усъвършенстват изискванията на труд и да влагат в развиването на своите чиновници.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР