Планове за укрепване отбранителните способности на Украйна обсъдиха в сряда

...
Планове за укрепване отбранителните способности на Украйна обсъдиха в сряда
Коментари Харесай

Зеленски и Шолц обсъдиха укрепване отбранителните способности на Украйна

Планове за подсилване отбранителните качества на Украйна разискаха в сряда украинският президент Володимир Зеленски и немският канцлер Олаф Шолц.  

Това заяви президентът в " Туитър ", представен от " Укринформ ".

" Проведох телефонен диалог с немския канцлер Олаф Шолц по доста тематики. Благодарих за потвърждението на, подчертахме и нуждата от пълноценна стратегия на МВФ. Обсъдихме проекти за по-нататъшно подсилване отбранителните качества на Украйна ", сподели Зеленски.
 Олаф Шолц е забавил доставката на 11 Противовъздушна отбрана системи за Киев
Олаф Шолц е забавил доставката на 11 Противовъздушна отбрана системи за Киев

Става дума за 3 седмици

Говорителят на немското държавно управление Щефен Хебестрейт сподели пред кореспонденти, че Зеленски и Шолц в телефонен диалог са разискали редица въпроси, свързани с поддръжката за Украйна, подготовката за конференция за възобновяване на Украйна

" Днес канцлерът Шолц разиска военната, филантропичната и икономическата обстановка в Украйна и опциите за по-нататъшна съответна поддръжка, дружно с възобновяване на страната ", сподели Хебестрайт.

По думите му, Германия не стопира да поддържа Украйна във военно, политическо, финансово и филантропично отношение. В този подтекст Шолц осведоми Зеленски за интензивната подготовка за конференцията за възобновяване на Украйна, която ще се организира в Берлин на 25 октомври.

Хебестрайт означи, че във връзка с обстановката в Запорожката АЕЦ и двете страни са се съгласили, че обезпечаването на сигурността и сигурността на централата е извънредно значимо, а отчетът на Международната организация за атомна сила (МААЕ) и предложените ограничения " изиграха значима роля ".
 Германия оказва помощ с 200 млн. евро на вътрешно разселените в Украйна
Германия оказва помощ с 200 млн. евро на вътрешно разселените в Украйна

Около 7 милиона души са вътрешно разселени след съветската инвазия

Двамата водачи също са се договорили да поддържат непосредствен контакт, добави Хебестрайт.

Припомняме, че Европейската комисия предложи в сряда спомагателна финансова помощ за Украйна в размер на 5 милиарда евро.

Средствата са част от признатия през май избавителен пакет на обща стойност 9 милиарда евро.

Ситуацията в Украйна изисква цялостната ни поддръжка, акцентира ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Туитър, където разгласи незабавните заеми за Киев.

По отношение на атомната електроцентрала, Украйна обмисля изключването ѝ от съображения за сигурност и се тревожи за запасите от дизелово гориво, употребявано за аварийните генератори.

В отчет, показан на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през вчерашния ден, Международната организация за атомна сила (МААЕ) заяви, че нейните специалисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР