Планове за откриване на мемориал на кралица Елизабет II през 2026 г., за да отбележи 100-ия й рожден ден

...
Правителството на Великобритания казва, че независим орган ще разкрие планове
Коментари Харесай

Правителството на Великобритания казва, че независим орган ще разкрие планове за постоянен мемориал на кралица Елизабет II през 2026 г., за да отбележи 100-ия рожден ден на покойния монарх

От Асошиейтед прес, 2 септември 2023 г., 19:01 ч. Кралица Елизабет II през 2026 г., за да отбележи 100-ия рожден ден на покойния монарх, каза правителството неделя.

Офисът на кабинета каза, че Робин Джанврин, бившият личен секретар на Елизабет, е назначен за председател на мемориалния комитет на кралица Елизабет, за да обмисли предложенията за „подходяща почит“ към британския най-дълго управлявалият монарх след смъртта й през септември 2022 г.

Кралицата почина в Балморал, нейното любимо шотландско замъчно имение, на 96 години след 70 години на трона.

Джанврин и други длъжностни лица от комисията ще разгледат обществения живот на Елизабет и каузите, които е подкрепяла, и ще препоръчат планове за програма за национално наследство в чест на покойната кралица.

„Ще бъде уникално предизвикателство да се опитаме да уловим за бъдещите поколения изключителния принос на Нейно покойно величество към нашия национален живот през нейното много дълго управление“, каза Янврин, който работил е в Бъкингамския дворец на различни длъжности от 1987 до 2007 г.

Препоръките ще бъдат представени на наследника на Елизабет, крал Чарлз III и на министър-председателя.

През 1955 г. Елизабет открива статуя на баща си Джордж VI в The Mall пред Бъкингамския дворец.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР