Планираният за следващия месец референдум за независимост на Иракски Кюрдистан

...
Планираният за следващия месец референдум за независимост на Иракски Кюрдистан
Коментари Харесай

Турция: Кюрдският референдум за независимост ще дестабилизира региона


Планираният за идващия месец референдум за самостоятелност на Иракски Кюрдистан опонира на конституцията на Ирак и още повече ще дестабилизира района, съобщи представителят на турското държавно управление Бекир Боздаг.

Регионалното държавно управление на Кюрдистан (РПК) не се отхвърля от провеждането на допитването до народа и ще го организира на 25 септември макар изразяваната угриженост от прилежащите на Ирак страни и настояването на Съединени американски щати да отсрочат референдума.

„ Референдумът ще способства за неустойчивостта на района “, съобщи вицепремиерът и представител на турското държавно управление Боздаг на конференция в Анкара, заяви в. „ Хюриет дейли нюз “.

Държавният департамент на Съединени американски щати изрази безпокойството си, че референдумът в Северен Ирак ще отклони вниманието от „ по-спешни цели “ като да вземем за пример успеха против Ислямска страна (ИД).

Енергийният министър на Турция Берат Албайрак също предизвести, че референдумът може да нанесе вреди на съдействието сред Анкара и РПК, доколкото самостоятелни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР