Планираните приходи в бюджета на община Тервел за 2019 г.

...
Планираните приходи в бюджета на община Тервел за 2019 г.
Коментари Харесай

Община Тервел залага с 3 милиона лева повече приходи

Планираните доходи в бюджета на община Тервел за 2019 година са 15 млн. лева, което е с 3 млн. лева повече от предходната година. Това сочат данните, оповестени през днешния ден на уеб страницата на добруджанската община, съобщи кореспондентът на .
Общата стойност на плануваните локални доходи е 7 343 675 лева или с 1,7 млн. лева повече от 2018 година, а нарастването е напълно от суми от външно финансиране за вложения в общинска инфраструктура. Запазва се равнището на главните данъчни и неданъчни локални доходи. Не се плануват промени в локалните налози и такси. Същите остават месечните такси за детска градина и за прилагане услугите на домашния обществен патронаж. С 1 лев се завишава таксата за услуги по гражданско положение.
През годината ще се търсят купувачи за запустели лозови масиви в няколко от селата на общината. От администрацията регистрират наклонността от последните години за отвод да се обработват раздадени за персонално прилагане общински лозя.
Приходите от делегирани държавни действия са в размер на 7 761 635 лева, което е с 1,3 млн. повече от предходната година.
С 18,5% се подвигат заплатите в бранш „ Образование “. С 15% се покачват и трудовите заплащане на медицинските сестри, които работят в детска ясла, учебни кабинети и дома за остарели хора. Заплащането на непедагогическия личен състав ще се усили с 10 на 100. Със същия % се подвигат и заплатите на кмета, зам.-кметовете, кметовете на села и кметските наместници. Останалите работещи в общинската администрация се получават с 15% повече.
Планираните средства за активност „ Чистота “ са 588 630 лева и са повече от приходите от такса „ Смет “. Общината заделя 18 хиляди лева за продължение на изследванията на крепостта Палматис. С 67 500 лева ще бъдат построени и ремонтирани църкви и джамии в селата Нова Камена, Коларци, Честименско, Каблешково и Градница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР