„Планираните полети от 25 юни до края на септември за

...
„Планираните полети от 25 юни до края на септември за
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Летният сезон може да продължи до края на октомври

„ Планираните полети от 25 юни до края на септември за Летище „ Бургас “ са над 10 600, а за Летище „ Варна “ над 6 400. Летният сезон може да продължи до края на октомври “, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг.

Очакваме първите доказани чартърни полети да се осъществят на 26 юни за Летище „ Бургас “, от Амстердам, другите от разнообразни градове в Германия, добави министърът. По думите й първите планувани чартърни полети за Летище „ Варна “ са на 29 юни.

Миналата седмица обаче кметът на Бургас – Димитър Николов, заяви, че единствено за ден са били анулирани 150 полета до Бургас, декларирани за юли.
Само за ден: 150 полета до Бургас – анулирани Кметът Димитър Николов съобщи, че това е резултат от нараствания брой новозаразени с ковид
Според локалната власт повода е в увеличаващия се брой новозаразени с ковид. Основните дестинации, от които туристите отхвърлят да пътуват до българското Черноморие, са Русия, Полша, Германия, Чехия, Израел и Англия.

„ България първа отвори своите граници за 29 страни още на 1 юни без 14-дневна карантина, напомни през днешния ден министърът на туризма и означи, че от 15 юни те към този момент са 34.

„ От март не сме спирали да сме в връзка с сътрудниците министри на туризма и мениджърите на водещите туроператори “, съобщи Ангелкова, представена от „ Фокус ".
Интерес към България: Страната ни е в топ 10 на туристическите дестинации за британците В листата са изброени общо 45 страни
„ Позитивно е отношението към пазар България. То е е обвързвано и с значимата мярка, която Народното събрание гласоподава, опцията за субсидиране с 35 евро на седалка за чартърните полети, което дава опция летния сезон да се удължи до края на октомври. В средата на юли ще можем да потвърдим от кои пазари ще бъдат осъществени полети до тогава “, посочи Николина Ангелкова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР