Планираме засилени проверки по време на активната кампания по гроздобер,

...
Планираме засилени проверки по време на активната кампания по гроздобер,
Коментари Харесай

Започват проверки на гроздобера

„ Планираме засилени инспекции по време на дейната акция по гроздобер , която стартира след края на другата седмица. Инспекциите ще са взаимни от чиновници на разнообразни институции като Изпълнителната организация по лозата и виното, Българска организация по сигурност на храните и Националната организация по приходите, Министерство на вътрешните работи също ще окаже цялостно подпомагане “.

Това осведоми заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков по време на среща с Националното съдружие на българските лозари . Той посочи, че контролът ще е ориентиран против нерегламентирани търговци и стока без съпътстващи окомплектовани документи.
 заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков Министерство на земеделието
Тема на диалозите бе опцията за създаване на методология за компенсиране на културите при пазарни разтърсвания. Заместник-министър Джиков разяснява, че администрацията ще изследва разновидностите за основаването й. Той посочи, че тематиката е от изключително значение имено в година, като тази с висока инфлация, повишаващи се цени за произвеждане и усложнена конюнктура от продължаващата война в Украйна.

В рамките на полемиката бизнесът сложи въпрос и за регламентирано субсидиране на гроздопроизводството на винени лозя. Аграрният заместник-министър посочи, че предлагането ще бъде прегледано и ще се положат оптимални старания, с цел да се откри решение на този въпрос. 

Представителите на бизнеса подчертаха, че за тях е значимо браншът да бъде включен измежду предпочитаните и да се работи навреме за решаването на проблемите пред фермерите от бранша.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР