Планирали ли сте ремонт дълго време, внимателно сте обмисляли стила

...
Планирали ли сте ремонт дълго време, внимателно сте обмисляли стила
Коментари Харесай

13 страхотни детайла в декорацията на дома, които по някакъв начин пренебрегваме. Напразно

Планирали ли сте ремонт дълго време, деликатно сте обмисляли стила на интериора, опитвали сте се да вземете поради всеки подробност, похарчили впечатляваща сума и в следствие не сте получили тъкмо това, за което сте мечтали? Ние сме осведомени с тази обстановка. Най-често се сблъскваме с този проблем заради обстоятелството, че при планирането на дизайна на стая обръщаме внимание на огромни форми, като пропущаме значими елементи.

Ние взехме решение да ви кажем кои тъкмо интериорни елементи ще създадат дома ви по-удобен и съвременен.

Най-горните кухненски шкафове до тавана

Има доста преимущества в шкафовете от този вид: прахът не се натрупва, няма да слагате на горната част на шкафовете предмети, които се открояват от общия жанр. Освен това тези шкафове имат по-елегантен, по-модерен тип и оферират повече място за предпазване на кухненски принадлежности.

Кухненски плот без ъглова перваза

 Често при инсталиране на кухня поражда проблем: сред кухненската престилка и плота остава празнота. Също по този начин се затваря с ъглов цокъл.

Но, за жалост, ъгловият цокъл доста понижава цената и опростява интериора. За да се избегне това, се предлага първо да монтирате кухнята и едвам по-късно да продължите с престилката.

Вградена фурна на равнището на гърдите

Фурната и котлонът могат да съществуват настрана една от друга. Получаваме в допълнение място за предпазване на плота, тъй че не е нужно да се навеждате до видите какво става във фурната.

Съблекалня вместо дрешник

 Да, дрешникът ще изисква повече пространство от вградения дрешник. Въпреки че добре плануваното складово помещение в действителност ще заема по-малко място от шкафовете, ситуирани по целия апартамент.

Врати под тавана или тяхната реплика

Вратата на тавана образно усилва височината на стените и придава на стаите съвременен тип. Подобно решение е по-подходящо за интериор в минималистичен или тавански жанр.

Вградени кухненски дръжки вместо общоприети

По-добре да се даде желание на кухненските порти, които се отварят посредством натискане, или с вградени дръжки. Този дизайн образно уголемява пространството.

Тънък чист плот вместо солиден

Свикнали сме с обстоятелството, че кухненският плот би трябвало да бъде допустимо най-дебел (в края на краищата, колкото по-масивен, толкоз по-силен). Но в действителност тежката повърхнина претрупва интериора и придава на мебелите излишно обемен тип. Освен това, колкото повече материал се употребява, толкоз по-скъпа е кухнята.

Фасадни цветове

Светлите, пастелни и естествени нюанси не губят своите позиции. Освен това е практично: в безпристрастен интериор постоянно можете да измененията нещо без спомагателни разноски, като добавите нови акценти.

Бар плот или остров в стила на минимализма

Ако размерът на вашата кухня ви разрешава да организирате кухненски остров, тогава е по-добре да го извършите.

Точково осветяване

Осветлението в съвременен интериор е обособена форма на изкуство. С помощта на вярно ситуирани светли акценти можете освен да създадете уютна стая, само че и образно да зонирате стаята.

Висяща тоалетна вместо на пода

Инсталирането на окачена на стена тоалетна улеснява почистването и икономисва място. И този дизайн също наподобява естетически прелестен и съвременен.

Душ елементарен вместо класическия

Душът без бариери освен наподобява доста елегантно, само че има и доста преимущества. Например са доста по-безопасни за възрастни хора и деца (няма потребност да прекрачвате прага). Също по този начин е по-лесно да почистите тази душ кабина, защото тя има по-малко фуги и шевове.

Кухненската мивка

Препоръчваме да замените класическата мивка с вградена мивка, която е на едно равнище с плота. Този тип мивка в този момент чето употребен и е на мода.

Какви забавни трикове употребявате вкъщи?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР