Планира се нова система за откриване на незаконни постройки по

...
Планира се нова система за откриване на незаконни постройки по
Коментари Харесай

Гърция обяви война на незаконните строежи край плажовете си

Планира се нова система за разкриване на противозаконни постройки по гръцките плажове и попречване на тяхното застрояване посредством сливане на службите, натоварени с наблюдението на бреговата линия, въздушното снимане и изкуствения разсъдък.


Планът беше разгласен пред вестник „ Катимерини “ от министър Акис Скерцос, който съобщи, че системата ще бъде обвързвана с тази за разрешителните за градеж, с цел да може неотложно да се разпознават новите противозаконни постройки и да се задейства коригиращ механизъм.

Като посочи решимостта на държавното управление да се оправи с противозаконните постройки по плажовете, Скерцос съобщи: " Тези, които си мислеха, че могат да заблудят страната, останаха затворени това лято на Миконос ".

Според него едно от главните провокации е ограничението на неконтролираното свръхзастрояване за туризъм и увреждането на неповторимото естествено благосъстояние на Гърция.

" Ако допуснем алчно и разрушително посягане върху публичното пространство и естествената среда, това ще е все едно да се простреляме в крайници ", сподели той.

Позовавайки се на обстановката в Миконос, с която той персонално се е занимавал, министърът съобщи, че с цел да се реализира резултат, би трябвало да има съгласуваност сред седем разнообразни министерства и съответната децентрализирана локална администрация.

" Тази фрагментация води до слаба страна и явно е в интерес на всички, които желаят да се възползват от бюрократичните пропуски и прехвърлянето на припокриващи се отговорности. Сега обаче всички пропуски са открити и ще бъдат отстранени ", сподели той, като означи, че държавното управление си е сложило за съществена цел на промените завършването на градското обмисляне посредством програмата за градски промени до юни 2025 година

" Новият проект за градско обмисляне ще обяснява рамката, както и ще дава решения по отношение на позволеното потребление на земята, строителството, вложенията, противозаконното и извънплановото строителство, границите на обитаемоте места, оправянето с естествените бедствия, устойчивата подвижност и опазването на естествената и културната среда. Тя ще се пояснява от всички по един и същи метод, без да се позволяват неправилни тълкувания ", акцентира той.

" Обмисляме също по този начин опцията за наложителна инспекция от контрольор по противозаконното строителство на постоянни шпации от време, в постройки, където се прави стопанска активност, изключително в островните региони и по крайбрежието, и следващо издаване на документ за надзор на строителството ", добави Скерцос./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР