Планински села са заплашени от изолация, след като от няколко

...
Планински села са заплашени от изолация, след като от няколко
Коментари Харесай

Планински села са заплашени от изолация заради лош път

Планински села са застрашени от изолираност, откакто от няколко години пътната настилка до тях е в неприятно положение. Образувалото се проваляне на пътя от с. Лакатник до с. Миланово е затворило едното платно, а жителите на близкото село се тормозят, че той може да се унищожи напълно.

Проблемът стартира от 2019 година, тогава имаше дребен отвор, само че стартира проваляне и се отвори огромна дупка. Бяха подадени няколко сигнала, само че нямаше реакция. През септември 2020 година пуснах писмо и до АПИ, отговора на което получих доста по-късно - на 26 май 2021 година Отговориха, че ще бъде осъществен повсеместен ремонт на пътя от с. Лакатник до местността Крушите, споделя кметът на селото Веселин Петков.

През юли тази година Петков подава сигнал и до министъра на районното развиване, като жителите на селото се надяват това да провокира реакцията на институциите, защото пътят е почнал да пропада и от двете страни.

През зимата ситуацията се усложнява в допълнение, поради излизащата на платното вода и образуването на поледици, които са причина за пътни катастрофи.

От АПИ споделиха за bTV, че към този момент има утвърден план за ремонт на 12-километровата права, както и на разваления улук при с. Миланово, чиято стойност е 10, 5 млн. лева с Данък добавена стойност и след обезпечаване на нужните финансови средства строително-монтажните работи ще бъдат предоставени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР