Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и приходите по него

...
Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и приходите по него
Коментари Харесай

Григор Сарийски: ПВУ е заложник на стремежа за вкарване на България в еврозоната

Планът за възобновяване и резистентност (ПВУ) и приходите по него бяха превърнати в пленник на обезверения блян на ръководещите да вкарат България в еврозоната. Той ни докара до това да работим втора поредна година без признат бюджет. Финансите на страната бяха вкарани в безпорядък. Това съобщи пред БНР икономистът от Българска академия на науките доцент Григор Сарийски.

Той изрази мощно подозрение, че страната ни ще успее да получи 1.5 милиарда лева по ПВУ, заложени като доходи в Бюджет 2023.

По думите му главният проблем при влизането в еврозоната е слагането на българската парична система в положение на взаимозависимост. Според него концепцията с въвеждането на еврото като паралелна валута се прави, с цел да може българите да свикнат и да се настроят по-позитивно.

Влизането в еврозоната значи да се откажем от всевъзможни първи проблясъци на парична политика. Това значи свързване към системата един път вечно и липса на каквото и да е опция да влияете върху локалното парично предлаган, добави Сарийски.

Икономистът към този момент и тематиката за Партии, които претендират, че са демократични, се опълчват на концепцията за това допитване. Този въпрос беше разпределен на 4 комисии. Всяка от тях може да даде мнение, което да попречва провеждането на референдума. Това е надалеч от концепцията за народна власт, показва той.

По отношение на, Сарийски съобщи, че в него има много пожелателно мислене . Според него е разумно за всеки, който знае да счита, да има запаси към този бюджет.

По думите му залагането на 1.8% напредък на стопанската система е много оптимистично. Той дефинира като нездрава логичност взимането на 100% от облагата на държавните предприятия. Становището, че енергийната рецесия е преодоляна, по-скоро за пожелателно мислене, сподели още той.
 Посланията за бюджета ни вкарват в когнитивен дисонанс
Посланията за бюджета ни вкарват в когнитивен дисонанс

Разковничето на огромните разноски - не обществените ограничения, а несъответстващото подпомагане

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР