Планът за възстановяване е работещ, иновативен и наистина ще финансира

...
Планът за възстановяване е работещ, иновативен и наистина ще финансира
Коментари Харесай

Петков: Планът за възстановяване е иновативен, работещ, той ще финансира промяната в България

Планът за възобновяване е работещ, новаторски и в действителност ще финансира смяната в България. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на взаимна конференция в Министерски съвет с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Искам да стартираме с едно огромно благодаря на Урсула фон дер Лайен за нейното наличие през днешния ден и за предаването на Плана за възобновяване и развиване, който към този момент е финализиран. Този проект, който е за близо над 12 милиарда лв., е близо 10% от нашата стопанска система. Той дава опция България да се трансформира, да си подсигуряваме енергийната сигурност, намалявайки с тази последна смяна зависимостта си от природен газ. Да използваме най-новите технологии за нашата енергийна система. Да отключим капацитета на България за геотермали. Да използваме нашите минерални води за произвеждане на сила. Да реформираме върховенството на закона посредством по-сериозен надзор върху основния прокурор и назначението на арбитър, който краткотрайно да стане проверяващ прокурор. Да реформираме антикорупционната комисия. Да реформираме метода, по който вършим публичните поръчки ", изясни Петков, представен от Нова телевизия.

По думите му проектът ще ни даде опция и да фокусираме опциите върху българските железници като главен метод за превоз, инвестирайки в над 62 нови влака и градски железници.

„ Да влагаме в образованието, в нови центрове за просвета и математика. Да модернизираме просветителната система и да реформираме учебните заведения. Да влагаме над 1 милиард и 300 милиона в икономическа промяна, да помогнем да нови компании да започват у нас. Да помогнем на към този момент съществуващи такива да се развиват. Този проект е работещ, новаторски и ще финансира смяната в България”, безапелационен е министър-председателят.

Кирил Петков съобщи още, че този проект ще ни даде огромна стъпка напред по повод независимостта на България от Русия и деферсификацията.

" Инвестирайки толкоз доста във възобновими източници на сила, дружно с този батериен комплекс в страната ние ще използваме нашата си сила, за наши цели. Отключвайки капацитета на геотермалите, всички знаем, че имаме най-вече минерални извори на квадратен метър, в случай че ги обърнем в електрическа енергия, тя ще бъде чиста и непрекъсната ", добави той.

От думите на премиера стана ясно, че се чака до края на юни гръцката връзка да бъде финализирана.

" Ще имаме и диферсификация на газа. Това ще ни даде голяма самостоятелност, каквато България в никакъв случай не е имала. Това ще ни даде и цялостната опция да направляваме нашата икономическа орис ", изясни Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР