„Планът за устойчивост и развитие на България е с много

...
„Планът за устойчивост и развитие на България е с много
Коментари Харесай

Сандов категорично: Бъдещето или ще е зелено, или няма да има бъдеще

„ Планът за резистентност и развиване на България е с доста огромен съставен елемент на зелената част по отношение на нисковъглеродната стопанска система, биоразнобразието, устойчивото земеделие. Това са трите съществени стълба, които са в границите на Зелена България. Имаше обвързване за този План, най-малко 37% да бъде в частта на зеления съставен елемент “, добави той.

По думите на Сандов Европейски Съюз е заложил задоволително механизми за надзор и бистрота на погашение на средствата по Плана, тъй като това са обществени средства и също така може да се наложи да ги връщаме, в случай че не се оправяме.

„ Този План съумя да получи зелена света чак откакто съумя да отключи два процеса – единият от които е върховенството на закона и гаранцията, че България има гаранцията за самоконтрол, което подсигурява контролът и върху харченето на европейски средства “, сподели още Сандов.

„ Не имам вяра, че въглищните централи ще продължат да работят освен в България, а където и да било в Европа след 2035 година Това, че ние сме поели политически ангажимент за 2038 година е обособен въпрос – повече за утешение на хората, които се намират в този район. Кой би функционирал в една система, която е на загуба “, добави той.

Според министъра на околната среда и водите механизмът за възобновяване и резистентност от пандемията е направил Зелената договорка още по-важна, войната сега демонстрира, че тя е още по-важна.

„ Тези външни провокации демонстрират, че проектът на Европейски Съюз, обвързван с позеленяването на стопанската система и обществото ни е част от решението “, съобщи Сандов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР