Пламен и Атанас Бобокови са развалили отношенията си с Продължаваме

...
Пламен и Атанас Бобокови са развалили отношенията си с Продължаваме
Коментари Харесай

НОВИ ВРАГОВЕ: Пламен и Атанас Бобокови изоставиха „кирчовците“ заради предателство

Пламен и Атанас Бобокови са развалили връзките си с „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, научи „ Филтър “ от техни бизнес сътрудници. Бобокови и кирчовците бяха доста близки допреди година, когато двете обединения още бяха съществени съперници на ГЕРБ. Според Бобокови всичките им проблеми с правораздаването били пристигнали от Бойко Борисов.

Нещо повече – братята са едни от тайните спонсори на жълтопаветните партии по време на няколко парламентарни вота. Широката аудитория, която следи събитията, си спомня по какъв начин по-активният от двамата предприемачи с политически упоритости – Пламен Бобоков, се срещаше с Христо Иванов в джипа му до Народното събрание.

Тогава самият Иванов неудобно се оправда пред публицистите, че водел диалози за културни планове с милионера. Впрочем, за културните планове на Пламен би трябвало да питаме брачната половинка му Христина Бобокова, която освен се снабди с обучение на изкуствоведка, само че и домъкна в Националната ни изложба оня шок Ода Жон.

Двете са в дъното на скандалната галерия, наречена от одиозния някогашен министър Боил Банов „ пърформанс ”, по време на която Гого Лозанов и други интелектуалци папкаха колбаси и сирена.

Междувременно Пламен Бобоков искрено и намерено симпатизираше на Кирил Петков и Асен Василев. Сега не можел да си откри място от гняв и споделял на всички места разочарованието си от тях поради сглобката с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

В същото време Бобокови от ден на ден се сближавали с президента Румен Радев и по-точно с хората от администрацията му като Пламен Узунов и Николай Копринков, които играят ролята на кукловоди на „ Дондуков “ 2. Бобоков и Узунов даже бяха обвинени за търговия с въздействие, само че прокуратурата приключи делото против тях и делото не влезе в съда.

В края на 2023 година държавното управление на сглобката приготви пряк удар против главния бизнес на Бобокови с производството и преработването на акумулатори, в който преобладаваха повече от 20 години.

Кабинетът на Николай Денков даде зелена светлина на много съмнителните белгийски съперници от „ Авеста Батери “ сякаш да влагат над 1 милиард евро в. три плана у нас, които директно засягат бизнеса на Бобокови. Така в къси периоди щяло да има цех за произвеждане на акумулатори в Стара Загора, научноизследователски център в Пловдив, а в област Бургас ще се добиват материали за производството.

Очаква се заводът да проработи до 3 години. Това ще е най-голямата инвестиция у нас в този бранш, а заслугата е на Министерството на нововъведенията и растежа.

Точно около бизнеса си с акумулатори бяха задържани Пламен и Атанас Бобокови през 2019 година. Те, дружно с други предприемачи и някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков, са подсъдими по така наречен хранилище „ Боклукгейт ”.

Мащабно следствие с интернационално присъединяване сподели, че индустриални рискови боклуци от производството на „ Монбат “ са продавани по документи на фиктивни компании, които сякаш трябвало да ги унищожат. Всъщност отпадъците били заравяни в земята на разнообразни места в страната в прорез със закона и с всевъзможни екологични правила.

Тогава от държавното обвиняване показаха, че това е бил по-евтиният вид за заличаване на отпадъците, вместо да се изнасят в чужбина за безвредна преправка.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Атанас Бобоков Братя Бобокови Пламен Бобоков ПП-ДБ кирчовци
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР