Пламен Асенов, специално за Faktor.bgРазправят, че когато в понеделник президентът

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgРазправят, че когато в понеделник президентът
Коментари Харесай

De Profundis: Трети Мандат с Румен Радев - възможно най-дълго и най-дълбоко в руската орбита

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Разправят, че когато в понеделник президентът Румен Радев даряваше Корнелия Нинова с огромен букет червени рози при връчването на мандата, тя имала възприятието, че я рита откъм гърба. 
Ще ми се да е по този начин, тъй като всеки удар по Българска социалистическа партия, без значение от кое място идва и какъв брой ги боли, е 

потребен за България

 Но аз нямам доверие на версията, че с даването на мандата Радев направи зло на Нинова, че подтиква в допълнение напрежение в редиците на Българска социалистическа партия, тъй като този мандат няма да се осъществя. 
Напротив, морковът на властта, колкото и хипотетично да се ветрее под носовете на чичковите червенотиквеничковчета, ще ги сплоти. А в случай че някой откаже да се сплоти, Нинова ще го насмете и ще го упрекна за неуспеха. Знаем по какъв начин става, били сме свидетели  много пъти. И освен при Нинова, а и при всички някогашни водачи на левицата. 
Не считам също, че с връчването на мандата навръх Българска социалистическа партия, Радев настъпи за четвърти път мотиката, т.е., че сгреши, както настояват други. 

Сгрешил бил от позиция на националния интерес, тъй като страната имала била потребност от постоянно държавно управление, а в случай че би бил дал мандата на Демократична България, или даже на БВ, той щял бил да се бил осъществил.  
И къде написа, че на Радев му пука за националния интерес? Колко още наивници останаха в тази трагична наша земя? 
Не, Радев сигурно не сгреши, назад, осъществя съвършено злокобния си проект – по всевъзможен метод да държи страната 

допустимо най-дълго и допустимо най-дълбоко в съветската орбита
 
Как? Ами не виждате ли, толкоз е просто – каквото и да стане в настоящия случай, то няма да е потребно за България, само че ще е потребно за самия Радев и за Русия. 
Ако третият мандат не бъде осъществен, както е най-реалистично да се чака, неговото служебно държавно управление - дали същото, отпред с Гълъб, или друго, отпред с различен Гълъб – ще продължи да мърсува с националния ни интерес в съветска изгода. Ако мандатът пък инцидентно вземе, та се осъществя, с Българска социалистическа партия отпред, възможното последващо постоянно държавно управление също ще продължи да мърсува с българския народен интерес в съветска изгода. 
Защото в това отношение разлика във визиите на Радев и Нинова няма никаква. И неслучайно ден преди връчването на мандата Йотова сподели, че той ще бъде даден на партия, която ще води политика, най-близка до тази на служебното държавно управление, т.е., до самия Радев. Ами ето я партията -  Българска социалистическа партия.

Интересите им са едни и същи. Радев, миролюбивият боен водач, назовава партиите, дали своят вот да се даде военна помощ за Украйна, „ войнолюбци “. Нинова пък по този мотив става единственият политик, който не се гнуси от съветската тайфа на копейките и внася дружно с тях искане Конституционният съд да се произнесе, че това решение е нелегално. 
Няма подозрение, че дълбоките проруски корени на Радев и Нинова са безусловно едни и същи, те мислят еднообразно и работят в синхрон, а че понякога сред тях сякаш прехвърчат искри, то е по някакви настоящи, тактически въпроси, дребни фамилни кавги. Но раздор няма, не се заблуждавайте. 
Все отново, действителният интерес на Румен Радев е държавно управление да няма и той да продължи да ръководи еднолично, както на практика го прави към този момент две години. А евентуално ще продължи и още нататък, в случай че се осъществя вярната прогноза на Христо Иванов, че и след изборите през април няма да може да се сформира кабинет. 
Радев желае да ръководи колкото може по-дълго, а има пред себе си и жив образец с Орбан. Неслучайно оня ден президентът изплю едно огромно камъче, което от дълго време му се върти в устата, като сподели, че 

с Унгария имаме доста сходни визии 

по ред европейски въпроси. 
Не, бе, господин президент, вие имате сходни визии и то не с Унгария, а с Орбан, ние нямаме такива. Освен това, вашите са сходни не по някакви си европейски тематики, а единствено по кучешкото служене на Русия и единодушието в посока да се били махнели европейските наказания против Москва, тъй като те били вредели на Европейски Съюз. По това в действителност сте дупе и гащи с Орбан. Но другояче не сте толкоз идентични като мислене, като политици, като европейско наличие и тежест.   

Така или другояче, казахме, ползата на Радев е постоянно държавно управление в България да няма, тъй като в случай че има, даже то да е на Българска социалистическа партия, може инцидентно да сбърка нещо и, току-виж, България се окаже в Шенген. Или в Еврозоната. Или и в двете.
А това би било убийствено за съветските ползи. То освен ще ни сближи още повече с Европа и ще направи България по-привлекателна за непознати вложения, които няма да са съветски, тъй като няма по какъв начин да бъдат съветски. 
Еврозоната ще направи невъзможна – или най-малко извънредно сложна – съветската задача да се корумпира всичко и всички, ще затрудни трупането и прането на мръсни пари, ще почисти въпросите към това дали и до каква степен България в действителност съблюдава европейските наказания против Русия и други терористични режими по света. 

Шенген пък освен ще подкрепи и качи на ново равнище комерсиалните ни връзки с другите европейски страни, ще спести разноски и време от висене по митници и граници, само че ще подкрепи съгласно мен най-важното - всеки българин да „ почувства “ по-добре своята Европа. Или да почувства Европа за „ своя “, както желаете го приемете. Говоря за потребността доста повече българи да прескочат границата сред пасивното удовлетворение от формалното участие в Европейски Съюз и динамичната персонална обвързаност към естествения ни цивилизационен център, за метода, по който, с разсъдък и възприятие, от „ европейски жители “ ставаме „ същински европейци “.  
А това е най-опасното нещо за съветския интерес, тъй като ще намалее онази безмозъчна маса неплатени, само че извънредно „ потребни идиоти “ в България, оттова – и въздействието на платените по един или различен метод от Русия „ потребни идиоти “. 

Странно нещо е политиката, в нея постоянно става по този начин – всички знаят, че някой лъже, та се къса, само че те пък се скъсват да се вършат, че му имат вяра. В България най-малко е по този начин и тази седмица отново го видяхме с очите си. При връчването на третия мандат, президентът Румен Радев изясни, че го дава на Българска социалистическа партия, тъй като тя има максимален късмет за сформиране на кабинет.

 Чиста неистина, 

нали сте съгласни. Първо, тъй като към този момент видяхме при трите предходни опита, че Българска социалистическа партия няма нито сили нито късмет да го направи. Второ, тъй като, както към този момент обясних, ползата на самия президент не е да се сформира постоянен кабинет, а да не се сформира. И трето, тъй като левицата сега няма с кого действително да си партнира. Тя към този момент е в несклоняем спор даже с предходните си сътрудници от Политическа партия и Демократична България по тематики като хартиената бюлетина и помощта за Украйна. 
А без тях с кого ще осъществя мандата – с ГЕРБ и Движение за права и свободи ли. Щото политическият компот, наименуван „ Български напредък “, както и новите им, по съветска линия близки на сърцето сътрудници от „ Възраждане “, не стигат. И не стават. И е дори срамно да имаш каквито и да било връзки с партия като тях въобще.
И по този начин, президентът знае прелестно, че Българска социалистическа партия няма късмет да осъществя мандата, само че обществено афишира, че го връчва, тъй като Българска социалистическа партия има късмет. Значи лъже. Но за какво другите се вършат, че му имат вяра и му уйдисват на гайдата, а Политическа партия и Демократична България май даже се канят да отидат на инициираните от Нинова диалози. 
Защо ще ходите, бе?

Нямате ли малко политически позор!

 Или малко политически разсъдък, с цел да разберете най-сетне, че Българска социалистическа партия, дружно с президента Румен Радев, е част от казуса, не част от решението. 
О, знам, Политическа партия и Демократична България са тласкани от неистовата жадност да се сговорят с някого, с цел да махнат основния прокурор Гешев и да създадат някакви – неизвестно какви – „ промени “ в България. 
Похвално желание, само че в тази ситуация, както към този момент имахме благоприятни условия да се убедим по време на взаимното им, въпреки малко, ръководство, желанието е надалеч повече от опциите. За такава смяна е належащо конституционно болшинство и същинската задача на тези две партии е да работят за основаването му, а не да вземат участие като декор в някакви президентско-комунистически схеми.
Дори в противен случай, считам, че за намиране на въпросното конституционно болшинство, с изключение на смяна в правосъдната система, би трябвало да се предложат две супер настоящи задания, по които да се реализира сделка – импийчмънт на президента Румен Радев като първо, сплотяващо сътрудниците деяние, и наложително след това унищожаване на институцията „ служебно държавно управление “. 
Както виждаме, тази институция дава опция даден/всеки президент законно да получи и упражнява еднолично цялата власт в България, без по Конституция да има право на това. Оказа се, че служебното държавно управление е капан, заложен от Великото национално заседание, който щраква чак в този момент, над 30 години след измененията. Можеше и в никакъв случай да не влезе в работа този капан, само че ето, че влезе - това се споделя стратегическо мислене. 

Добре, да ви кажа най-после, жители, че обстановката в този момент е зле, само че ще става още по-зле. Така че, в случай че би трябвало да ви съветвам нещо, то е – махнете се от България. А тези, които не могат по една или друга причина – да бъдат цивилен и политически по-активни, с цел да се трансформират нещата тук към по-добро. 
Защото с такива като Румен Радев отпред и с разпределяне на мандати за Българска социалистическа партия, това няма по какъв начин да стане. Затова и няма да стане. 
  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР