Пламен Асенов, специално за Faktor.bgНа Лавров фърчилото не литна над

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgНа Лавров фърчилото не литна над
Коментари Харесай

De Profundis: Фърчилото на Лавров не мина, но руските цели на Балканите остават заплаха

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

На Лавров фърчилото не литна над България, Македония и Черна гора, и не стигна до Сърбия, закъдето фърчеше.
Ето една от в действителност редките положителни вести, свързани с Русия, жители. Отлична оценка получава българската институция, забранила полета на Лавров. И тази оценка идва най-много от самата съветска реакция на събитието. Истински орден за героизъм е да накараш този глупак Лавров да беснее в самолета, както се разказва обстановката от очевидци, и да назовава българите „ дебили “ и „ курви “.
Да, мужикът Лавров в действителност умее да си служи с думите, неслучайно е толкоз години началник на съветското Министерство на лъжата. Например седмица преди съветската офанзива в Украйна, той се подигра, че Западът не може да каже датата за нея, тъй като офанзива не се възнамерява. Толкова достоверна беше подигравката, че Западът в действителност повярва.
Е, вследствие на невижданата неистина, носът на самия Лавров порасна и почервеня като щъркелов клюн, само че за него такива дребни телесни деформации нямат значение, значимото е врагът да бъде подведен.
Но да се върнем на

беснеенето в самолета

Първо да напомним, че още на 25 февруари, ден откакто Ордата на орките нахлу в Украйна и във връзка тъкмо с тази отвратителна офанзива, България публично затвори небето си за всички съветски самолети. Съобщението на Министерство на външните работи стартира по този начин: „ България вкарва възбрана за излитане/кацане и нахлуване на съветски самолети във въздушното пространство на страната. “ Следва точка. Голяма точка и още малко разяснения.
Така че Лавров, първо, няма за какво да е изумен, че не е пуснат да прелети от горната страна ни. Да, за следващ път можехме да заебем решението си и самите себе си в съветска изгода. Но този път България, като суверенна страна, удържа на думата си.

Второ, откакто и Лавров, и кагебистките мислители от министерството му са прелестно осведомени с това решение, само че въпреки всичко потеглят да летят към Белград, значи съзнателна търсят провокация.
Да, в случай че бяхме бутнали самолета - по случайност или поради слаби нерви, това щеше да е мотив за същински спор на Русия с НАТО, а не като в този момент - единствено лиготии в Украйна. Така че полетът на Лавров си е ченгеджийско-провокационен, не дипломатически акт. А това, за какво той самият взе участие в него и играе на ръба на бръснача, е напълно друга тематика, обвързвана даже с основателното подозрение, че съветският външен министър в действителност е бил в самолета, а не е участвал единствено като фантом от листата на пасажерите.
Но, въпреки всичко, да повярваме, че е бил вътре, както ни твърдят. Така стигаме до третото конкретизиране - обяснението на прелестните думички, които Лавров изговаря на борда във връзка с България и българите.
Честно казано, жители, леко съм заинтригуван от обстоятелството, че той употребява тъкмо думите „ дебили “ и „ курви “. Защо?
Дебил е някой, който схваща мъчно, не схваща добре да вземем за пример смисъла на великата съветска просвета за цялото човечество или комплицираната природа на впиянчената съветска душа. Но множеството българи в действителност схващат добре тези неща, по тази причина обичат Русия. Ако Лавров не има вяра мен, да направи информация с наместника си в софийска губерния, тьотя Митрофанова, тя най-малко по този начин твърди и упорства, че може да го потвърди.
Ето за какво - потвърдено не сме дебили, а това значи, че Лавров продължава да разиграва провокацията, като умишлено ни наскърбява. Или се пробва да ни обиди. Горкият, той даже не знае какъв брой сме дебелокожи, какъв брой обиди можем да изтърпим, преди

да му покажем отново междинен пръст

Колкото до втората думичка - „ курви “, даже не се сещам от кое място сериозен, достоен мъж като Лавров, може да я знае. Да не би да е около Марийка Захарова, която самичък император Путин, доколкото четох наскоро, с обич назовава „ пияна курва “. А може и още по-лошо да е ситуацията, да вземем за пример - Лавров да знае думата поради метода, по който дъщерите му си вадят хляба на Запад, знае ли човек.

Но да оставим догатките встрани, значимото е да забележим има ли действителен смисъл той да назовава по този начин нас, българите. Подозирам, че като ни вика курви, има поради съветското хибридно подстрекателство, че София е изменила на Москва и се е продала на Брюксел и на Вашингтон.
Обаче - на съветски, доколкото поназнайвам този всеизвестен език, първото и главно значение на думата „ блядь “ си е тъкмо курва, за продажница се употребява международната дума.
Каква е разликата ли? Ами курвата се чука гратис или против чаша водка най-вече, до момента в който проститутката в действителност се продава за пари, постоянно солидни. Така че и тук светинята на съветската външна политика бърка - не се чукаме гратис.
В същото време обаче поучавам докторите в Империята да прегледат този човек и да кажат дали инцидентно не страда от Болестта на Турет - неврологично заболяване, придружено от двигателни и речеви тикове, в това число натрапчиво изговаряне на хули и неуместни мнения.
Щом Моцарт е страдал от Турет, за какво и Лавров да не страда, запитвам аз.
Но да оставим шегите встрани, в самолета индивидът явно е бил с толкоз засегната душа от отхвърли да бъде пуснат над България, че реакциите му подлежат на лесни майтапи. Да забележим обаче какво споделя след това, в Москва, към този момент укротен.
Ами споделя нови неистини. Първо, че решението да не го пуснем е „ невиждано “. Лъже, има казус. Помним, че наскоро, поради затворените висини над Свободния свят, Лавров не стигна до Ню Йорк и му се наложи да приказва пред Организация на обединените нации по видео връзка.
Второто, което сподели той в този момент, е, че решението на България, Македония и Черна гора да не го пуснат да стигне до Белград, е „ възмутително “. И отново лъже. Както към този момент стана дума, той прелестно знае, че въздушното пространство на тези страни е затворено за съветски самолети, само че го прави провокативно. А вместо ние да се възмутителен от наглостта му, той е засегнат, че си следваме политиката. Лош артист. И безочлив политик, както постоянно. И, както постоянно, продължава да

разиграва все нови и нови стадии от следващата съветска хибридна интервенция

Трето: „ Това, което се случи, е отнемане от право на суверенна страна да организира външна политика. Международната активност на Сърбия е блокирана, най-малко за момента, в посока Русия “ - посочи още Лавров на конференция.
Аз изначало помислих, че приказва за суверенната страна Русия и малко се захилих на шегата, но то идело тирада за суверенната страна Сърбия. Загрижил се е, индивидът, за горките политици в Белград, които няма да видят скъпата му за тях мутра онлайн.
И отново опашата неистина. Или забравяне на истината. Или хибридна офанзива - няма значение по какъв начин ще го назовем. Защото е реалност, че единствено преди седмица Вучич беше в Москва и никой не спря неговия аероплан. Този факт обаче няма значение за съветския външен министър, той оплаква горката Сърбия и по този начин за следващ път насъсква сръбския народ за следващи безчинства в съветска изгода.
Да, задавате ли си въпроса - какво, по дяволите, с изключение на някакво на ниска цена показно упражнение и пъчене пред Запада, щеше да прави Лавров на визитата си в Белград, защо отива той там, откакто в действителност Вучич преди малко се върна от Москва.
Моят отговор няма да се хареса на никого, само че допускам, че съм прав - съгласно мен Лавров беше тръгнал

да даде зелена светлина на нов парещ спор на Балканите,

най-вероятно обвързван с Босна и Херцеговина, Република Сръбска и самата Сърбия.
Защо мисля по този начин ли? Ами тъй като за Русия би било огромна глътка въздух сега да се отвори втори парещ спор посред НАТО-вска територия, спор, който да раздвои вниманието на Запада и ненапълно най-малко да го отклони от Украйна.
А за какво сърбите биха се съгласили да вземат участие в сходен рурски сюжет?
Ами тъй като за тях идва Видовден и те към този момент ще би трябвало да заплащат. Доста години получаваха от Русия съвсем всичко изцяло гратис или на другарски цени - най-много оръжия, с които Белград е въоръжен до зъби, нефт, газ, политически услуги. Сега идва време да се наплатят - и то с лихвите.
Съжалявам, уповавам се да не съм прав, само че в последно време все по-рядко ми се случва. Това, че ние в този момент не пуснахме Сергей Лавров да стигне до Белград, може и да позабави леко нещата, само че се притеснявам, че новият парещ спор на Балканите в действителност няма да ни се размине. Тоест, фърчилото на Лавров не мина, само че съветските цели на Балканите остават опасност за всички ни.
И - ало, огромните мислители и политици на Запад, след това да не кажете, че не съм ви предизвестил.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР